G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “TARIQ Korvetinin denizi sakin, pruvası neta olsun”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “TARIQ Korvetinin denizi sakin, pruvası neta olsun” / Haberin Peşinde Urfa

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Pakistan Başbakanı Shehbaz Sharif ile birlikte Pakistan MİLGEM projesinin dördüncü ve son korvet gemisi olan Tariq’ın suya indirilme törenine katıldı.

Yılmaz'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

“Pakistan Başbakanı Sayın Shehbaz Sharif ile birlikte Pakistan MİLGEM projesinin dördüncü ve son korvet gemisi olan Tariq’ın suya indirilme törenine iştirak ettik. Törenin ardından Sayın Şahbaz Şerif ile oldukça verimli geçen heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdik. Türkiye ve Pakistan olarak, dayanışmamızı stratejik bir vizyonla, ülkelerimizin tarihiyle, dostluğuyla ve potansiyeliyle uyumlu şekilde günden güne geliştiriyor ve derinleştiriyoruz. Savunma sanayii, bu vizyonumuzun en önemli sacayaklarından birisini oluşturuyor. Kapsamı, korvet inşasının yanı sıra, denizaltıların modernizasyonu, eğitim uçakları ve helikopter satışına kadar uzanan savunma alanındaki işbirliğimiz, günümüzün kırılganlığı gittikçe artan küresel güvenlik ortamında daha da önemli hale gelmektedir. Türkiye olarak savunma alanında geliştirdiğimiz kapasite sayesinde, müdahil olduğumuz süreçleri, kimsenin icazetini alma ihtiyacı duymadan, kendi irademizle yönetme kabiliyetine sahibiz. Küresel barış ve istikrarın tesisinin, savunma sanayinde adil bir dengenin kurulmasına bağlı olduğuna biliyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milli savunma sanayimizi geliştirdikçe bölge ve dünya barışına vereceğimiz katkının da artacağına inanıyoruz. Savunma sanayiinde elde ettiğimiz bilgimizi, tecrübemizi ve teknolojimizi dostlarımızla paylaşmaya da her zaman hazırız. Pakistan’la ortak projelerimiz de bu yaklaşımımızın güzel bir tezahürüdür. Bu vesileyle, 2018 yılından bu yana Türkiye- Pakistan işbirliğiyle yürütülen bu önemli projeye katkıda bulunan, işçisinden mühendisine herkese şükranlarımı sunuyorum. Türkiye ile Pakistan arasındaki köklü bağların en somut örneklerinden biri olarak gördüğümüz bu projenin hayırlı olmasını diliyorum. TARIQ Korvetinin denizi sakin, pruvası neta olsun!”

Hibya Haber Ajansı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “TARIQ Korvetinin denizi sakin, pruvası neta olsun”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!