G-CV0ZL47F6D
USD32,48
EURO34,72
GBP40,64
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.411,78
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya’da

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya’da / Haberin Peşinde Urfa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Malatya’da Battalgazi Devlet Hastanesi, Hekimhan Tünelleri, Kuru Kayısı Lisanslı Depo ve Borsası ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Malatya’da Battalgazi Devlet Hastanesi, Hekimhan Tünelleri, Kuru Kayısı Lisanslı Depo ve Borsası ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Siz bizi yola çıktığımız günden bugüne hiç yalnız koymadınız. Hep bizimle beraber oldunuz ve dik durdunuz. Diklenmeden diklendiniz. Onun için birileri Malatya’yı çok kıskanıyor. Biz yolumuza devam edeceğiz.

Geçtiğimiz 20 yılda ülkemizin tamamıyla birlikte bu kadim şehrimize mehabetine uygun eser ve hizmetler kazandırmanın gayreti içinde olduk. Güneşin altın yumurtası denen kayısının başkenti olan Malatya, tarım yanında sanayisi, ticaretiyle son dönemde gelişen turizmi ile de bölgesine ilham veren bir şehir haline geldi. Bakanlıklarımızın yatırımlarının bir yandan büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin yatırımları, diğer yandan Malatya’yı bir açık hava şantiyesi haline dönüştürmüştür.

Malatya’ya 20 yılda 33 milyar liralık yatırım yapmış olmamızın da büyük payı var. Bu yatırımlar eğitimler ve sporda 5 bin 236 adet yeni derslik, 7 bin 848 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları, 56 adet spor tesisi inşa ettik. Sosyal yardımlarda Malatyalı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 4,5 milyar lira tutarında kaynak aktardık. Sizleri yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Bu yola böyle devam edeceğiz.

Sağlıkta 14’ü hastaneden oluşan toplam 68 sağlık tesisi yaptık. TOKİ vasıtasıyla Malatya’da 17 bin 843 konut projesini hayata geçirdik. Malatyamıza ilk evim kampanyamız kapsamında toplam 2 bin 501 konut ile İlk iş yerim projemiz kapsamında 500 işyeri daha kazandırıyoruz. 12 bin 500 konutluk arsayı da kendi evini yapmak isteyen vatandaşlarımıza da sunuyoruz.

Açılış programımız kapsamında eğitimde anaokulundan liseye 9 ayrı projeyi resmen hizmete sunuyoruz. Sağlıkta 300 yataklı Battal Gazi Hastanesi’ni, 100 yataklı Doğanşehir Devlet Hastanesi’ni, çeşitli ilçelerimizdeki sağlık yatırımlarını da bugün hizmete açıyoruz.

Ulaştırmada Malatya’yı Sivas’a bağlayan 104 kilometrelik Hekimhan yolunu güzergahındaki 6 kilometreyi aşan 8 tüneli ve 2,4 kilometreyi bulan 14 köprüsüyle birlikte resmen hizmete alıyoruz. İhale bedeli 711 milyon lira, güncel rakamla 2,6 milyar lira olan bu yol sayesinde güzergahtaki yolculuk süresi, 35 dakika kısalacak.

Battalgazi kavşağı ve yolu ile Hanımçiftçiliği Köprüsü’nü de hizmete açıyoruz. Göç idaremizin 400 kişilik geri gönderme merkezi başta olmak üzere çeşitli kurumlarımıza ait hizmet binaları ile Kızılay’ın üretim üssünün resmi açılışlarını da bugün buradan yapıyoruz.

TOKİ’nin Battalgazi, Pötürge, Kale, Doğanyol, Yeşilyurt ve Yazıhan ilçelerinde tamamladığı 3 bin 482 konutu ve Ahırlı Köy Evi’ni de hizmete açıyoruz. Yatırım bedeli 1 milyar 94 milyon lira olan bu konutlarda hak sahiplerimizin sağlıkla, huzurla, esenlikle oturmasını diliyorum.

Önümüzdeki dönemde de hep birlikte Malatyamızı geliştirmeye, büyütmeye devam edeceğiz. Türkiye’yi 20 yılda asırlık demokrasi ve kalkınma reformalrıyla buluştururken hep bir hayalimiz vardı. Bu hayal, ülkemizi ve milletimizi bir gün dünyada hak ettiği seviyeye çıkarmaktı. Vesayetle kavgamızı da darbe teşebbüslerine direnişimizi de yedi düvele karşı verdiğimiz mücadeleyi de hep aynı gayeyle yürüttük. Siyasi istikrarsızlığı, yeni yönetim sistemimizle aştık. Güvenlik kaygılarının önünü, terörle mücadeleyi sınırlarımız ötesine doğrudan kaynağına indirerek kestik. Milletimizin günlük hayatının kalitesini, eser ve hizmet siyasetimizle yükselttik.

Her kesimden insanımızın hak ve özgürlük taleplerini, gerçekleştirdiğimiz sessiz devrimlerle karşıladık. İş ve aş peşinde olan vatandaşımızın derdini ekonomimizi büyütüp, istihdamı artırarak çözdük. Geleceğine güvenle bakmak isteyen gencimizin ufkunu, eğitimde fırsat eşitliğini sağlayarak, girişimcilerimize destek olarak genişlettik.

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı milletimizin kabuk bağlamış başörtüsü tartışmasını yeniden açtı. Bu tartışma vesilesiyle milletimizin sahip olduğu tüm haklar gibi, eğitimdeki ve kamudaki başörtüsü özgürlüğünü de hala hazmedemeyenlerin yüzlerindeki sahte maskenin aralandığını gördük. Biz kadınlarımıza asla başı açık veya başı örtülü diye sınıflamadık. Birileri kafasında bu ayrımcılığı hala aşabilmiş değil.

Sapkın akımların dayatmalarına karşı ailenin korunmasını da ekleyerek bir anayasa değişikliği teklifinin hazırlığına başladık. Bakalım konu Meclis’e geldiğinde kim, nasıl bir tavır içine girecek. Meclis’e sunduğumuz teklif, yeterli çoğunluk sağlanarak kabul edilirse Türkiye için önemli bir kazanım olacaktır. Aksi yönde bir durum ortaya çıkarsa, ülkemizi yeni, sivil, özgürlükçü özellikle böyle bir anayasaya kavuşturma mücadelemizi seçimden sonra da sürdüreceğiz.

Sıkıyorsa, gel bu işi bu referenduma götürelim. Parlemento’da bu iş çözülmüyorsa, millete götürelim. Kararı millet versin. Türkiye yüzyılı, artık bu tür tartışmaların aşıldığı yeni bir devrin adı olacaktır. Ülkemizi dünya liginin ilk sıralarına çıkartacak, milletimizin refahını en üst seviyeye yükseltecek 2053 vizyonumuzu hayata geçirebilmemizin önünde hiçbir engel bırakamamakta kararlıyız.

Ya aday olup karşımıza çık ya da adayın kimse söyle onu bilelim. Adaysan ilan et diyoruz, etmiyor. Adayını açıkla diyoruz, açıklayamıyor. Herhalde birileri bunu tuttu, bırakmıyor. Daha kendi adaylığını ilan etme ya da adayını söyleme iradesinden mahrum olanlar, acaba Türkiye’nin hangi meselesine çözüm getirebilir? Muhalefet temsilcisinden ülkenin ve milletin herhangi bir meselesiyle ilgili üzerinde çalışılmış, gerçekçi, dünyanın içinden geçtiği süreçle uyumlu teklif duydunuz mu? Bunlar oturdukları yerden ahkam kesmeye, yalan yanlış bilgilerle atıp tutmaya, iftira ile gündem oluşturmaya çalışıyorlar.

Küresel ekonomik krizin ülkemize yansımalarının bir ürünü olan, dünyada korkunç hayat pahalılığı. Yılbaşından itibaren enflasyonu faizi nasıl düşürüyorsak, faiz zulmünden yatırımcılarımızı, vatandaşlarımızı kurtaracağız. Her kesimden insanımızın gelir seviyesini yükselteceğiz.”

Hibya Haber Ajansı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya’da

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!