G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,91
GBP40,78
BIST10.186,57
GR. ALTIN2.396,17
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kara Harp Okulu diploma töreninde konuştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kara Harp Okulu diploma töreninde konuştu / Haberin Peşinde Urfa

SÜMEYYE YALÇIN- 30.08.2023 – HİBYA – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyorum. Vatanımızın bekası ve milletimizin istiklali uğrunda can veren şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Kara Harp Okulumuzdan bu yıl diplomalarını alarak ordumuzun saflarına katılan 937  teğmenimiz ile 76 misafir öğrencimizi kutluyorum.

Hocalarımızı da canı gönülden tebrik ediyorum. Subay ve astsubaylarımızın yarısı üniversitemizin mezunlarından oluşuyor. Başarılarıyla göz dolduruyorlar.

Genç teğmenlerimizin katılımı ile silahlı kuvvetlerimizin daha da güçleneceğine inanıyorum. 15 farklı ülkeden misafir öğrencilerimiz de bulunuyor. Üniversitemizin ufkunu da yansıtan bu çeşitliliği takdir ile karşılıyoruz. 

3 kıta 7 iklimde asırlar boyu barış ve huzuru tesis eden ecdadımızın bizlere bıraktığı eşsiz mirası genişletmekte kararlıyız. Türk dünyasıyla iş birliğimizi ilerletirken Afrika'daki kardeşlerimize sırt dönmüyoruz.

Avrupa ve Asya ile ilişkilerimizi daha da geliştirme gayretindeyiz. Dostlarımızın sayısını çoğaltmak, düşmanlarımızın sayısını azaltmak için var gücümüzle çalışıyoruz. TSK, vatan savunmasında ve ülkemizin temsilinde göz dolduruyor.

Sizler, dünyada istikrarsızlığın arttığı bir dönemde mezun oluyorsunuz. COVID-19 ile başlayan ve Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte devam eden kriz devam ediyor.

Dış politikada kartlar yeniden dağıtılırken yeni iş birliği arayışları ortaya çıkıyor. Kimi ekonomistler tarafından israf olarak nitelendirilen savunma harcamaları yıldan yıla tüm dünyada artıyor. Disiplinli bir orduya sahip olmanın gereği doğu, batı farketmeksizin herkes tarafından kabul edilmektedir. Türkiye bu yeni döneme en hazır giren devletlerden birisidir.

Caydırıcılığı yüksek, güçlü ve modern bir orduya sahip olmanın ne kadar vazgeçilmez olduğu bugün herkes tarafından kabul edilmektedir. Güçlü bir orduya sahip olmadan güçlü bir Türkiye'nin olamayacağını yaşadığımız acı tecrübelerden çok iyi biliyoruz.

Bugün başlayan TEKNOFEST Ankara'da aralarında İHA ve SİHA'ların da bulunduğu pek çok ürün sergileniyor. Yüz binler bugün Ankara'da. Gençlerimizi TEKNOFEST'e davet ediyorum.

2023 senesi bitmeden Milli Muharip Uçak KAAN'ın havalandığını göreceğiz. SİPER'in ilk atış testini başarıyla gerçekleştirdik. İnşallah yakında olmadık bahane öne sürerek bize hava savunma sistemi vermeyenlere hava savunma sistemi satacak noktaya geleceğiz.

Bizler yaklaşık 40 yıldır bölücü terör örgütüyle mücadele eden bir ülkeyiz. Binlerce evladımızı şehit verdik ama emperyalist güçlere asla taviz vermedik. Suriye'deki olaylardan cesaret alarak farklı heveslerden medet uman bölücü terör örgütünü açtıkları çukurlara gömdük, gömmeye devam edeceğiz.

Terörle mücadele konseptimizde köklü bir değişikliğe giderek terörü kökünde yok etme stratejisi uyguladık. Sınırlarımızın dışındaki eşkıyalarla mücadele ederken şehirlerimizdekilerin de tepesine biniyoruz, bineceğiz. Milletimizin huzuruna kastetmenin bir bedeli vardır. Devletimiz bu bedeli ödetmekten çekinmeyecektir.

Tüm şer şebekelerinin kökünü mutlaka kazayacağız. Dağdaki hareket alanı daralan bölücü terör mensuplarının şehirlerimize sızmasına izin vermeyeceğiz. 85 milyonun malı, canı ve namusu devletimize emanettir. Türkiye Cumhuriyeti bu güce fazlasıyla sahiptir.

Sizlerden milli değerlerimize sahip çıkmanızı, Türk milletinin emrinde olmanızı rica ediyorum. Bu emaneti sizden sonra geleceklere devredeceğinizden şüphe duymuyorum. Milli mücadele ruhunu koruyacağınızdan eminim.”

Hibya Haber Ajansı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kara Harp Okulu diploma töreninde konuştu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!