G-CV0ZL47F6D
USD32,52
EURO34,92
GBP40,78
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.432,92
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Cumhurbaşkanı adayları İnce ile Oğan bir araya geldi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı adayları İnce ile Oğan bir araya geldi / Haberin Peşinde Urfa

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Ata İttifakı’nın ortak Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ile görüştü.

Memleket Partisi Genel Merkezinde yapılan görüşme yarım saat sürdü. Görüşmenin ardından gazetecilerin karşısına çıkan her iki Cumhurbaşkanı adayından önce Sinan Oğan söz aldı. Cumhurbaşkanlığı yarışındaki rakibi İnce’ye teşekkür ederek sözlerine başlayan Oğan şöyle konuştu:

“Öncelikle Sayın İnce’ye nazik kabulleri için teşekkür ediyorum. Kendisinden seçim güvenliği ile ilgili randevu talep etmiştik. Kabul ettiler. Daha önce de Sayın Kılıçdaroğlu'dan yine aynı içerikte randevu talebimizi kabul görmüştü. Bundan sonra, eğer seçim güvenliği kendisini ilgilendiriyorsa, endişelendiriyorsa, bu konuda bir işbirliğine açıksa Sayın Erdoğan’dan da randevu talep edeceğiz. Randevu verirse Sayın Erdoğan'dan da aynı içerikle görüşme talep edip, görüş vermeye gideceğiz. “

“Endişelerimiz var”

Oğan, “Türkiye'deki 20 yıllık iktidarın bir seçim daha kazanması için herhangi bir şartın olduğu kanaatinde değiliz” diyerek, “Bizim bu konuda çok ciddi endişelerimiz var. Bu iktidarın elinde bir tek avantajlı durum var. O da sandıklarda ve biraz sonra sıralayacağım başlıklarda. İktidarın elinde bir avantaj olması birinci endişelendiğimiz konu.” şeklinde konuştu.

Konuğunu Memleket Partisinin giriş kapısında karşılayan Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’de rakibi Sinan Oğan’a “Vallahi BaBaLa da işiniz zor tabi. 7 saat sürdü bizim çekim 7 dakikalık fragmanında yanlış algılar olabilir. Ama tamamını izlediklerinde çok hoş bir programdı. Çok zorluyorlar” dedi.

“Oğan’ın endişelerine katılıyorum”

İnce, Oğan’a kaygılarından dolayı katıldığını belirterek, “Gerek seçmen listeleri ile ilgili, gerek sandık güvenliği ile ilgili bütün kaygılarının altına imzamı atıyorum. Ve aylardır adeta yalvarırcasına bütün muhalefete çağrılarda bulundum. “Gelin şu seçmen listelerini inceleyelim. İçinde ne kadar Suriyeli var? Ne kadar Nijeryalı var? Bunları görelim! Ne kadar Afgan var? Ama bir cevap alamadık. Ne yazık ki, şimdi sandık güvenliği ile ilgili yaklaşık 200 bin'e yaklaşan bu sandıkla ilgili de hep çağrılarımız oldu. Memleket Partisi olarak, yasa gereği sandık kuruluna gözlemci veremiyoruz.” diye konuştu.

“400 bin dolar ile bu ülkenin kaderiyle kimse oynayamaz”

Yabancıya mülk satışı konusuna da değinen İnce, “Yani 400 bin doları vereceksin, Türk vatandaşı olacaksın. Geleceğimizde söz sahibi olacaksın. Böyle bir şey yok, böyle bir dünya yok. Önce vatandaşlık verilmez, önce oturma izni verilir. Türkiye'de her şeyin fiyatı artıyor. Bir tek Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlığının fiyatı azalıyor. 400 bin dolar verdiği zaman, dedelerimizin kanlarıyla sulanmış bu topraklarda bizimle aynı haklara sahip. Bunu derhal durduracağız. Bizim sözümüz olsun milletimize 400 bin dolar ile bu ülkenin kaderiyle kimse oynayamaz.” ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, “Bu görüşmeler sonunda partiler arasında ortak bir komisyon kurulabilir mi? şeklindeki sorusunu her iki cumhurbaşkanı adayı şu şekilde yanıtladı:

“İş birliğine açığız”

Oğan, “Bizim açımızdan bir sakınca yok. Zaten görevlendirdiğimiz arkadaşlar görüşecekler. Eğer Memleket Partisi ve sayın İnce açısından da bir sakınca olmazsa, üçlü ve Sayın Kılıçdaroğlu açısından sakınca olmasa o ikili görüşmeler üçlü görüşmeye dönük sağlam da bir komisyon olabilir.” dedi.

İnce ise “Hiçbir sıkıntımız yok. Sandık güvenliği konusunda her türlü işbirliğine açığız. İster Memleket Partisi'nin müşahitleri olarak, ister sandık kurulunda kişi oturtma hakkına sahip partilere, partinin ambleminin altına girmek şartıyla dahi olsa, her türlü işbirliğine açığız.” yanıtını verdi.

Hibya Haber Ajansı

Cumhurbaşkanı adayları İnce ile Oğan bir araya geldi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!