G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

COVID-19 aşı çalışmaları, HIV için de umut olabilir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

COVID-19 aşı çalışmaları, HIV için de umut olabilir / Haberin Peşinde Urfa

Dr. Anthony Fauci, Today’e verdiği röportajda COVID için aşı geliştirmenin, henüz bir aşısı olmayan HIV/AIDS için de umut olabileceğini belirtti.

Bilim insanları henüz HIV için bir aşı geliştiremediler, ancak Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü (NIAID) direktörü Dr. Anthony Fauci Today’e verdiği demeçte bu konuda oldukça umutlu olduğunu belirtiyor.

Fauci, HIV’in vücuda COVID-19’dan farklı şekilde saldırdığını; ancak COVID-19 için aşı geliştirme sürecinin, uzmanlara bu süreci yeniden tasarlamanın yollarını öğrettiğini belirtiyor: “Umarım COVID-19 aşılarından öğrendiklerimiz, n.yetinde başarılı ve oldukça etkili bir HIV aşısı geliştirmemize yardımcı olur.”

HIV TEDAVİSİNDE GELİŞMELER YAŞANIYOR

Fauci, virüsü ilk kez 1980’lerde öğrenmesinden bu yana HIV/AIDS tedavilerinin büyük ölçüde geliştiğine dikkat çekiyor. 2017 yılında, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, HIV ile yaşayan ve en az altı aydır düzenli olarak antiviral ilaç kullanan kişilerin virüsü başkalarına bulaştıramayacaklarını bildirmişti.

Kendilerini HIV’den korumak isteyen insanlar artık, temas öncesi profilaksi (PrEP) alma seçeneğine sahipler. CDC’ye göre, PrEP almak cinsel ilişki yoluyla HIV bulaşma şansını %99 oranında azaltabilir.

Dr. Fauci, HIV’in ortaya çıktığı ilk günlerle ilgili şunları anlatıyor: “Los Angeles’tan bu ilginç yeni hastalığa sahip ilk beş hastayı tanımlayan raporu gördüğümde kimsenin neler olduğunu anlayamadığını çok net bir şekilde hatırlıyorum.”

KARİYERİNİ SALGINLARI ENGELLEMEYE ÇALIŞARAK GEÇİRDİ

Kariyerinin çoğunu HIV/AIDS krizine çözümler bulmaya çalışarak geçiren Dr Fauci, NIAID’in direktörü olarak çalışmalarına devam ediyor. Today’e verdiği demeçte, enstitünün müdürü olmayı hiçbir zaman hedeflemediğini belirtirken sözlerine şu şekilde devam ediyor: “Genel olarak gözlemlediğim; bulaşıcı hastalıklara değil, özellikle HIV’e çok fazla ilgi göstermediğimiz açıktı.”

Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü (NIAID) direktörü olan Dr. Anthony Fauci, kariyerinde MERS, HIV, SARS, domuz gribi gibi çeşitli salgınlarla savaştı. Özellikle 1980’lerin başında ortaya çıkan ve 700.000 kişinin hayatını kaybetmesine neden HIV/AIDS krizi ile ABD’de önde gelen HIV/AIDS araştırmacılarından biri oldu.

ABD,Avustralya,Bilim,cinsel ilişki,Corona,domuz,İngiltere

COVID-19 aşı çalışmaları, HIV için de umut olabilir

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!