G-CV0ZL47F6D
USD32,31
EURO34,67
GBP40,77
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.407,90
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Cosco, Tollerort’un yüzde 24.99’luk hissesini satın aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cosco, Tollerort’un yüzde 24.99’luk hissesini satın aldı / Haberin Peşinde Urfa

Çinli şirket Cosco’nun Hamburg Limanı’nın terminallerinden biri olan Tollerort’un yüzde 24.99’luk hissesini satın alma sözleşmesi imzalandı.

Çinli şirket Cosco'nun Hamburg Limanı'nın terminallerinden biri olan Tollerort'un yüzde 24.99'luk hissesini satın alma sözleşmesi imzalandı.

İki yıllık tartışmaların ardından, nihayet 19 Haziran'da Hamburg Limanı'nı işleten lojistik şirket HHLA tarafından yapılan bir bildirimle, HHLA ile Cosco'ya bağlı CSPL arasında bir sözleşme imzalandığı ve bu sözleşme ile Tollerort Konteyner Terminali'nin yüzde 24.99'luk hissesinin CSPL tarafından satın alınacağı belirtildi. Sözleşmeye göre Tollerort, Cosco'nun Asya ve Avrupa arasındaki mal taşımacılığı için en çok tercih ettiği liman olacak.

Bildirimde, sözleşmenin imzalanması ile birlikte Hamburg'un Kuzey Denizi ve Baltık Denizi bölgelerindeki lojistik merkezlerinin güçlendirileceği ve Almanya'nın sanayi ülke statüsünün pekiştirileceği belirtildi.

Sözleşme sıkıntılı bir süreçten sonra hayata geçti. 2021 yılının Eylül ayında HHLA, CSPL'in Tollerort limanında yüzde 35 hisseye (65 milyon avro) sahip olacağını açıklamıştı. Ancak bunun ardından Alman hükümetinde bu konuda ciddi tartışmalar yaşandı.

Almanya'nın en büyük limanı olan Hamburg Limanı, aynı zamanda Avrupa'nın üçüncü büyük limanıdır. Hamburg Limanı, Almanya'nın ekonomisi için hayati bir öneme sahiptir. Çin, bu limanın en büyük ticari partneri oldu. CSPL, dünya genelinde 37 limandaki 46 konteyner terminaline yatırım yaptı ve toplamda 367 rıhtım noktasını işletmeye devam ediyor.

Alman başını, Hamburg Limanı'nın Cosco'nun Avrupa'daki genişlemesinin son aşaması olacağını ve deniz yollarının yanı sıra “Bir Kuşak Bir Yol” kapsamındaki Çin-Avrupa kara yolları taşımacılığı için önemli bir nokta olacağını ifade ediyorlar.

Dikkate değer bir diğer husus da, sözleşmenin imzalandığı sırada Çin Başbakanı Li Qiang'ın Almanya'yı ziyaret ediyor olmasıdır.

Li, Berlin'de Alman sanayi ve ticaret çevrelerinin temsilcileriyle bir araya geldiğinde “Her tarafın kendisini ilgilendiren güvenlik konuları olduğunu anladığını” söyledi. Li, “Önemli olan risklerin tanımlanması ve yönetilmesi. Eğer bu konuda uygun adımlar atılmazsa, riskler artar ve daha büyük sorunlara yol açar,” dedi.

“Firmalar riskleri en hızlı ve doğrudan şekilde hisseder ve bu risklerden nasıl kaçınmaları gerektiğini iyi bilirler,” diyen Li, bu yüzden risk yönetiminin firmalara bırakılması gerektiğini vurguladı. Li, “Risk yönetimi ve işbirliği birbirini dışlamaz, tam tersine birbirini tamamlar. İşbirliğine hayır demek en büyük risktir, gelişmeye hayır demek ise en büyük güvensizliktir. Sorunların detayları, farklı tarafların müzakere ve işbirliğiyle ele alınmalıdır,” şeklinde konuştu.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

Cosco, Tollerort’un yüzde 24.99’luk hissesini satın aldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!