G-CV0ZL47F6D
USD32,28
EURO34,98
GBP40,82
BIST10.173,42
GR. ALTIN2.447,84
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Coronayı yenen ambulans şoförü: Ölümü hissetim

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Coronayı yenen ambulans şoförü: Ölümü hissetim / Haberin Peşinde Urfa

Diyarbakır’da 112 Acil Servisi’nde ambulans şoförü olarak görev yapan ve corona virüsüne yakalanan 58 yaşındaki Abdülhalim Altunay, zorlu geçen tedavi sürecinin ardından tekrardan görevinin başına döndü. Altunay, yaşadığı zorlu süreci anlatarak, “Kimseyle temas kurmamak için tek başıma köye gittim. Çok acı çektim. Ölümü hissettim. Bazı geceler nefesim gidiyordu, oksijen takıyordum. Bazı günler doktoru çağırıyordum. ‘Duramıyorum, bana yetişin’ diyordum. Şimdi görevimin başındayım” dedi. 

İl Sağlık Müdürlüğü Ambulans Servisi Başhekimliği’nde görevli ambulans şoförü Abdülhalim Altunay ile ekibinde, 13 Temmuz’da Covid-19 vakasına müdahale ettikten 3 gün sonra baş ağrısı, öksürük ve ateş belirtileri oluştu. Covid-19 testleri de pozitif çıkan ekip, tedaviye alındı. Abdülhalim Altunay, kimseyle temas kurmamak için köydeki evlerine gitti. Tek başına hastalıkla mücadele eden Altunay, durumu ağırlaşınca Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. Çok acı çekmesine ve yaşına rağmen corona virüsünü yenmeyi başaran Altunay, tekrar görevinin başına döndü.

FOTO: DHA

‘ÇOK ACI ÇEKTİM, ÖLÜMÜ HİSSETİM’

Coronaya yakalandıktan sonra ilk hafta sesinin gittiğini ve konuşamadığını belirten Altunay, “Kabus gibi oturuyordu insanın üstüne. Bir haftadan sonra yavaş yavaş hafiflemeye başladı. Son günlerde iyi oldum, taburcu ettiler. Yine de etkisi devam ediyordu. 14 gün de köydeki evde karantinada kaldım. O şekilde kimseyle temas kurmadım. Çok acı çektim, ölümü hissettim. Bazı geceler nefesim gidiyordu, oksijen takıyordum. Yoksa duramıyordum. Bazı günler doktoru çağırıyordum. ‘Duramıyorum, bana yetişin’ diyordum. Vatandaşlarımız temizliğe dikkat etsinler. Şimdi görevimin başındayım” dedi. (DHA)

Coronayı yenen ambulans şoförü: Ölümü hissetim

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!