G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Coronadan hayatını kaybeden sağlık çalışanları Mersin’de anıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Coronadan hayatını kaybeden sağlık çalışanları Mersin’de anıldı / Haberin Peşinde Urfa

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkileyen pandemide bir yılı geride bırakırken, bu süreçte hayatını kaybeden 391 sağlık çalışanı, Mersin’de meslektaşları tarafından anıldı. Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, “Yitirdiğimiz meslektaşlarımız için COVID-19’un meslek hastalığı sayılması adına mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

‘Covıd-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü’ nedeniyle Mersin’de hastane önünde bir araya gelen sağlık çalışanları Türkiye genelinde pandemi mücadelesinde hayatları kaybeden 391 sağlık çalışanı andı, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Mersin Tabip Odası önündeki anma etkinliğinde konuşan Başkan Mehmet Antmen, “Güzel günleri görebilme umuduyla var gücümüzle çalıştığımız pandemi sürecinin bir yılını geride bıraktık. Mesleğimizin getirdiği sorumluluk ve yaşanabilir bir dünya umuduyla canla başla çalışırken değerli meslektaşlarımızı kaybettik ve sonsuzluğa uğurladık” dedi. “Yönetilemeyen bir pandeminin gölgesinde söylenemeyenleri söyleyerek, saklananları açığa çıkararak, toplumun ihtiyaçlarını talep ederek yurttaşların sözü olmaya çalıştık” diyen Antmen, tüm bunları yaparken nitelikli koruyucu ekipman sağlanamayan, uzun mesai saatlerinde, kötü çalışma ortamlarında, hukuksuzca izin ve istifa hakları yasaklanan meslektaşlarının sesi olmak için çaba gösterdiklerini söyledi.

“GÖZARDI EDİLDİK”

Sağlık çalışanlarının göz ardı edildiğini belirten Antmen, “Ne yazık ki kulaklarını tıkayıp, sesimizi duymak istemediler. Yönetemedikleri pandeminin suçunu vatandaşa, yükünü bize yüklediler. Ve 140 binin üzerinde sağlık çalışanı hasta olurken, 391 sağlık çalışanını kaybettik. Ancak ses olmaya devam ediyoruz. Daha fazla hastalanmamak, ölmemek için sesimizi daha da yükseltmeye, yitirdiğimiz meslektaşlarımız için COVID-19’un meslek hastalığı sayılması adına mücadelemize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“HAYATINI KAYBEDEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINI ASLA UNUTMAYACAĞIZ”

Hayatını kaybeden meslektaşlarını bu yıldan itibaren her yıl anacaklarının altını çizen Antmen, şunları söyledi:

“Meslek hayatları boyunca gösterdikleri özverinin kat be katını pandemi döneminde gösteren, pandemiyle mücadele eden tüm hekim ve sağlık çalışanları için bir simge haline gelen, covid-19 salgınında aktif hekimlik yaparken hastalığa yakalanan ve tedavi sonrası yaşamını yitiren değerli hocamız Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nu kaybettiğimiz 1 Nisan gününü, TTB 72. Kongresi’nde aldığımız karar ile ‘Covıd-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü’ olarak belirlemiştik. Kaybettiğimiz sağlık çalışanlarını asla unutmayacağız, onları toprağa değil sonsuzluğa uğurladığımız her 1 Nisan’da belirtmeyi sürdüreceğiz.”

Coronadan hayatını kaybeden sağlık çalışanları Mersin’de anıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!