G-CV0ZL47F6D
USD32,22
EURO35,00
GBP41,16
BIST10.739,57
GR. ALTIN2.513,55
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Çocuklarımızı Pestisitlerin Zararlarından Korumak İçin

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çocuklarımızı Pestisitlerin Zararlarından Korumak İçin / Haberin Peşinde Urfa

Çocuk Hastalıkları için bilgi mi arıyorsunuz? Çocuklarımızı Pestisitlerin Zararlarından Korumak İçin makalesine göz atın ve Çocuk Hastalıkları hakkında daha fazla bilgi edinin 

Pestisit tarımda bitkileri zararlı mikroorganizmalardan korumak için kullanılan kimyasal maddelere deniliyor yani tarım ilaçları diyebiliriz . Hatta çiftçiler bunlara zehir der. Hayvancılıkta da kullanılıyor. Ama bugün tarımdaki pestisitlerden bahsedeceğim. Bir yandan modern tarımın vazgeçilmezi haline gelmiş bu maddeler insan sağlığını tehdit ediyor. Kanserden, otoimmun hastalıklara, kısırlığa kadar bir çok duruma neden oluyor. En çok da çocuklarımız etkileniyor. Niye çünkü gün geçtikçe maruz kalınan miktar artıyor. Bizim bir yaşından 40 yaşına kadar maruz kaldığımız pestisit miktarı ile şu an bir yaşında olan bir çocuğun 40 yaşına kadar maruz kalacağı miktar aynı görünmüyor küçüğün aleyhine. Bizim zamanımızda en azından pazarda kurtlu elma vardı. Şimdi hepsi fabrikadan çıkmış gibi parlak parlak, üzerinde tek delik olmayan, kocaman kocaman meyveler var. Biz sebze meyve sağlıklı deyip çocuklarımıza bunları yedirmek istiyoruz. Vitamini kabuğunda artık gerçek değil esprilerde kaldı değil mi?

Gerçi bizim jenerasyonun da ayrı sorunları vardı bu konuda. 1987 yılında Türkiye’de yasaklanan ancak aktif kullanımının sonlanması 2000 li yılları bulan Ddt’yi (dedete diye bilinir kendisi) siz ebeveynler iyi hatırlarsınız.

Neyse o kadar iç karartıcı olmayalım. Aldığımız sebze ve meyveler için uygulayacağımız birkaç basit öneri ile pestisit miktarını yüzde doksanlara kadar azaltabiliyoruz. Bugün bunlardan bahsettim.

*Kabukları soyulabilen tüm meyve ve sebzeleri soyarak tüketmek .Tabi ki tamamen organik ise kabuklu da tüketilebilir. Ancak burada bir kaç ayrıntı var. Her duyduğumuz organik lafı organik değildir. Bir ürünün tek başına köyde yetişmiş olması organik olduğu anlamına gelmez. Organik tarım bambaşka birşeydir ve bir çok kriteri vardır.

*Bol suda ovarak uzun süre yıkamak yine çok etkili bir yöntem. Bir ara sirkeli suda bekletin diye bir duyum vardı. Sirke kendi başına çok faydalı o ayrı tabi. Ama sirkeli suyun tarım ilacını uzaklaştırmaya bi faydası yok hatta etkisini artırıyor. Sirkeli suyun gıdanın üzerindeki tarım ilaçlarının yeterince yok edemediği mikroorganizmaları (Virüs ve bakteri gibi) azaltmaya etkisi var ama zaten onlar iyi yıkama ile gidiyor.

*Karbonatlı suda bekletmek ve sonra yıkamak en iyisi

*Tuzlu suda bekletmek ve yıkamak da bir yöntem

Çocuklarımızı Pestisitlerin Zararlarından Korumak İçin

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!