G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Çocuklarda Sinüzit

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çocuklarda Sinüzit / Haberin Peşinde Urfa

Sinüzit Ve Tedavisi için bilgi mi arıyorsunuz? Çocuklarda Sinüzit makalesine göz atın ve Sinüzit Ve Tedavisi hakkında daha fazla bilgi edinin 

Sinüzit yetişkinlerde olduğu gibi çocuklarda da sık görülen üst solunum yolu enfeksiyonlarının başında gelmektedir. Zamanında tedavi edilmezse sonraki dönemlerde ciddi problemlere yol açabilir. Çocuklarda görülen sinüzitin başlıca nedenleri olarak; büyümüş geniz eti, sinüslerin yapısındaki anatomik bozukluklar, sık yaşanan üst solunum yolu enfeksiyonları, burun kemiği veya kıkırdağın eğri olması, burun eti büyümeleri, sinüs kanallarının tıkalı olması, bağışıklık sisteminin düşük olması, alerji, sigara içmek veya içilen ortamlara maruz kalmak ve hava kirliliği gibi sebepler gösterilebilir.

Sinüzit şikayetleri nelerdir?

Burun tıkanıklığı, burun ve geniz akıntısı, öksürük, ağız kokusu, ses kısıklığı ve seste çatallaşma, tat ve koku almada bozukluk, bazen ateş, bulantı ve kusma yakınmaları görülebilir. Bu belirtiler çocuğun günlük yaşam ve uyku kalitesini düşürmekte, çocuğun konsantre olmasını bozmakta, hem fiziksel hem de bilişsel alandaki gelişimini etkilemektedir. Bu nedenle yukarıdaki belirtilerin varlığında ertelemeden KBB uzmanına başvurulması gerekmektedir.

Nasıl teşhis edilir?

Sinüzit tanısını koymak çocuklarda oldukça çaba göstermeyi gerektirir. . Öncelikle rutin KBB muayenesi gereklidir. Ancak özellikle 5-6 yaşından küçük çocuklarda endoskopiyi de içeren KBB muayenesi zordur. Eğer yapılabiliyorsa ucu ince endoskoplarla yapılan endoskopik muayenede sinüslerden burun içerisine gelen iltihabı akıntı görülebilir. Çoğunlukla bu şikayetlerin varlığıyla birlikte muayene bulguları sinüzit tanısı koymak için yeterlidir. Ancak muayene ile tanı konulamadığı, kronikleştiği ve komplikasyonlara yol açma olasılığının görüldüğü durumlarda sinüs tomografisi gibi radyolojik yöntemlere gereksinim vardır. Düz sinüs filmleri artık çok daha az kullanılmaktadır. Hem çocuklarda yapılma zorluğu hem de gerekmedikçe çocukları radyasyona maruz bırakmamak için mümkün olduğunca bu yöntemlerden kaçınılmalıdır.

Endoskopik muayenede sinüsten gelen iltihabi akıntı

Nasıl tedavi edilir ?

Öncelikle uygun süre ve dozda antibiyotik tedavisi gerekir. Altta yatan alerji, burun tıkanıklıkları, geniz eti gibi problemlerin tedavi edilmesi sinüzitin tekrarlamasını önlemeye yardımcı olmaktadır. Burun tıkanıklığını önlemek için zaman zaman serum fizyolojik içeren burun damlaları, alerji için burun spreyleri ve şurupları kullanılır. Mümkün olduğunca çocuklarda cerrahi girişimler yapılmaz. Komplikasyonlara yol açma olasılığı bulunan durumlarda uygun yaş grubunda zorunlu olarak endoskopik sinüs cerrahisi uygulanabilir.

Çocuklarda Sinüzit

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!