G-CV0ZL47F6D
USD32,22
EURO34,94
GBP41,09
BIST10.676,65
GR. ALTIN2.418,50
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Çocuklarda öksürüğü dikkate alın

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çocuklarda öksürüğü dikkate alın / Haberin Peşinde Urfa

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Lale Seren anlattı. Lale Seren, ‘Pandemi sürecinde öksürük şikayeti olan her çocuğun kontrolü ihmal edilmemeli’ dedi. 

Öksürük; hava yollarının sekresyonlardan temizlenmesini ve alt solunum yollarına yabancı maddelerin girmesini önleyip, solunum yollarını koruyan önemli bir savunma mekanizmasıdır. Hastalık değil bir bulgudur. Çocuklarda en sık hastaneye başvuru nedeni olan öksürük; solunum yolu hastalıklarının en önemli ve en sık görülen belirtilerinden biridir. Peki bugünlerde çocuklarda öksürük tehlike işareti olabilir mi? Ebeveynler ne yapmalı? İşte Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Lale Seren’in yanıtı…

Dr. Lale Seren

SEBEPLERİ NELERDİR?

Öksürüğün pek çok nedeni olabilir. Genellikle öksürüğün solunum yoluna bağlı problemlerden kaynaklandığı düşünülse de öksürük hücreleri (reseptör) kulak zarı, dış kulak yolu, kalp zarı ve midede de olduğundan bu bölgeleri etkileyen hastalıklarda da sıklıkla öksürük görülür. Yani, öksürük yalnızca akciğer hastalıklarında değil, diğer organ hastalıklarıyla birlikte de ortaya çıkabilir. (Orta kulak enfeksiyonları yani otit, sinüzit, ağız ve burunu ilgilendiren tüm hastalıklar, bademcik iltihabı, alerjik rinit, dış kulağın uyarılması, kalp yetmezliği, mide problemleri özellikle çocuklarda sık görülen reflü hastalığı gibi…)

ÇOCUKLARDA BELİRTİLER FARKLI

Covid-19 çocuklarda kendini daha farklı belirtilerle gösteriyor. Yapılan çalışmalarda, Covid-19 pozitif çocukların yüzde 55’inde yorgunluk, yüzde 54’ünde baş ağrısı ve yarısında yüksek ateş görüldü. Bununla birlikte söz konusu çocukların yaklaşık yüzde 38’inde boğaz ağrısı mevcutken, yüzde 35’inde iştahsızlık, yüzde 15’inin olağandışı bir deri döküntüsü ve yüzde 13’ünde ise ishal-kusma vardı. Fakat bu yanılgıya sebep olmamalı.

Çocukların bazılarında temel hastalık bulguları ateş, kuru öksürük, halsizlik, burun akıntısı veya tıkanıklığı şeklindedir. Bu bakımdan pandemi açısından dikkatli olduğumuz bugünlerde öksürük şikayeti olan her yaş grubu çocuğun ebeveynleri tarafından dikkatle izlenerek doktor kontrolleri ihmal edilmemelidir.

Çocuklarda öksürüğü dikkate alın

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!