G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Çocuklarda Dondurma İçin Bilinmesi Gerekenler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çocuklarda Dondurma İçin Bilinmesi Gerekenler / Haberin Peşinde Urfa

Çocuk Hastalıkları için bilgi mi arıyorsunuz? Çocuklarda Dondurma İçin Bilinmesi Gerekenler makalesine göz atın ve Çocuk Hastalıkları hakkında daha fazla bilgi edinin 

Dünya üzerinde 400 yıla yakın bir tarihi olan ,abur cuburnyerinentercih edebileceğimiz,özellikle çocuklarımızın sevdiği bir tatlı dondurma. Sizler için en merak edilenleri cevaplamaya çalıştım

1-Dondurmanın besin değeri var mıdır?

Dondurma çocuk beslenmesi gerekli temel besinlerden biri olmasada temel besinlerden biri olan sütün bir ürünüdür. Bunun yanında çikolata, kakao ve meyve karışımları ile oluşturulan dondurma çeşitleri göz önüne alındığında protein, karbonhidrat ve yağların yanında elementler ve vitaminlerden zengin en masum tatlıdır. 100 gram dondurma yaklaşık 100-200 kilokalori içerir

2-Dondurma alırken nelere dikkat edilmelidir ?saklama koşulları nasıl olmalıdır?

Sağlıklı ve hijyenik şartlarda hazırlanmış olmalıdir.pastörize sütten yapılması ve hijyenik koşullarda üretilmesi çok önemlidir. Sağlıksız koşullarda üretilen dondurmada bakteriler kolaylıkla üreyebilir .Bu nedenle özellikle açıkta satılan dondurmalar ve buzlu içecekler satın alınırken dikkatli olunmalı, güvenilir olmayan yerlerden, dondurma satın alınmamalıdır.

• Paketlenmiş dondurmalar ve buzlu gıdalarda ise paket üzerindeki etiket okunmalı, Gıda Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı üretim/ithalat izninin olup olmadığına, son kullanma tarihine dikkat edilmeli, izinsiz ve/veya son kullanma tarihi geçmiş ürünler asla satın alınmamalıdır. Özellikle katkı maddeleri açısından çocuk hekimlerinden destek alınabileceğini de unutmayalim.

• Ayrıca bu tür gıdaların servis edildiği soğutucunun yeterli soğuklukta ve çalışıyor durumda olması da göz ardı edilmemelidir.

3-dondurmanın sağlığa faydaları hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Kalsiyum hem kemik ve hem de diş sağlığı açısından büyük önem taşıyor. Yarım bardak süt ile 120 mg kalsiyum alınırken aynı miktar dondurmayla 150 mg kalsiyum alımı söz konusu. Bundan dolayı sağlıklı olarak gönül rahatlığıyla tüketmek mümkün.

4-evde yapılabilecek pratik ve sağlıklı bir dondurma tarifi verebilir misiniz?

Meyveleri ezip püre haline getiriyoruz.Yoğurdu iyice çırpıp meyve püresine ekliyoruz.Su ile ıslatılmış dondurma kalıplarına döküp, dondurucuya koyuyoruz.

2-3 saat sonunda kontrol ediyoruz.Donmuşsa çocuğunuza rahatlıkla verebilirsiniz. çocuklarimiz dondurmayi agizda eriterek ve tutarak yemeliler. Yeri gelmişken katkı maddelerinden dolayı hazır dondurma tüketiminin yerine ev yapımı dondurmanın çocuklarımız için çok daha sağlıklı bir tercih olacağını vurgulamakta fayda vardır.

Çocuklarda Dondurma İçin Bilinmesi Gerekenler

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!