G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO34,83
GBP40,50
BIST10.268,58
GR. ALTIN2.421,39
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Çocuklarda Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çocuklarda Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite / Haberin Peşinde Urfa

Çocuk Hastalıkları için bilgi mi arıyorsunuz? Çocuklarda Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite makalesine göz atın ve Çocuk Hastalıkları hakkında daha fazla bilgi edinin 

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, çocukluk çağının en sık görülen nöropsikolojik rahatsızlığıdır. Bu durum hakkında detaylı bilgiyi Çocuk Nörolojisi Uzmanı Doç. Dr. Ebru Kolsal verdi.

Çocuklarda dikkat eksikliği özellikle 3 yaşından sonra çok fazla hareketlilik, söz dinlememe, sabırsızlık gibi bulguların olması, verilen komutlara uymaması okul çağında akademik başarı düşüklüğüyle seyreden bir nöropsikolojik rahatsızlıktır. Bu problemi yaşayan çocuklarda okulda derslere odaklanmada sıkıntılar, ödev yaparken zorlanma gibi bulgular da görülebilir. Ayrıca dikkat eksikliği yaşayan çocuklarda utangaçlık da sıklıkla gözlemlenmektedir. Ödevlerini unutma, okul araç gereçlerini kaybetme, kıyafetlerini bir yerlerde unutma gibi durumlarla da sıklıkla karşılaşılmaktadır.

Erkek çocuklarda kız çocuklarına göre daha fazla görülmekle beraber bazen hamilelikte sigara, alkol kullanımı, erken doğum, zor doğum gibi durumlar dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğuna sebep olabilir. Genetik yatkınlık önemli bir risk etmenidir. Yaşla beraber hiperaktivite bulguları azalsa da dikkat eksikliği ömür boyu devam eder. Özellikle ilerleyen yaşlarda madde bağımlılığı ciddi bir problemdir.

Dikkat eksikliği ve hiperaktiviteye sıklıkla epileptik bozukluk eşlik eder.

Ailelerin Tutumu Tedavide Belirleyici Oluyor

Tedavi ve takipte erken tanı, davranışçı tedaviler, eğitimler ve gerekli durumlarda ilaç kullanımı önemlidir. Tedavide ebeveynlere ve öğretmenlere de önemli görevler düşer. “Yaşı küçük ilerleyince geçer, biz de çocuk olduk” şeklinde bir yaklaşım son derece yanlıştır. Bunu tam tersi olarak bulgular gözlemlendiği andan itibaren bir uzmana başvurulmalıdır. Uzman görüşü alındıktan sonra evde anne ve babanın, okulda ise eğitimcilerin çocuğu gözlemlemesi ve bu gözlem sonuçlarının uzman ile paylaşılması son derece önemlidir. Çocuklarımız bizim birer parçamızdır. Onları olduğu gibi kabul etmek ve desteklemek en önemli görevimizdir.

Çocuklarda Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!