G-CV0ZL47F6D
USD32,51
EURO34,92
GBP40,77
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.433,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Çocuğunuzun bağışıklığını bol D vitaminli, eğlenceli tarifler ile güçlendirin

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çocuğunuzun bağışıklığını bol D vitaminli, eğlenceli tarifler ile güçlendirin / Haberin Peşinde Urfa

Okula dönüş heyecanı başladı. Okul düzenine geçen çocukların sağlıklı beslenmesi için ailelere büyük sorumluluklar düşüyor. Doğru beslenmenin ve mutlu bir yaşamın aileden geçtiğine inanan Muratbey, tüm aile birlikte yenilebilecek lezzetli ve besleyici tarifler hazırladı.

Haydi çocuklar,  derse mutlu bir ara!
Okula dönüş heyecanı başladı. Okul düzenine geçen çocukların sağlıklı beslenmesi için ailelere büyük sorumluluklar düşüyor. Doğru beslenmenin ve mutlu bir yaşamın aileden geçtiğine inanan Muratbey, tüm aile birlikte yenilebilecek lezzetli ve besleyici tarifler hazırladı.

Okulların açılması ve yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte ailelerde de büyük bir telaş başladı. Uzun yaz tatilinin ardından okul düzenine geçen çocukların sağlıklı beslenmesi büyük önem taşıyor. Özellikle sonbaharın etkilerini hissetmeye başladığımız şu günlerde değişen havalara ve beraberinde getirdiği sağlık sorunlarına karşı vücudun hazırlanması ve güçlendirilmesi için de doğru beslenmek gerekiyor.
Muratbey Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, ailelerin okula giden çocukları için doğru ve kaliteli beslenmeye daha fazla özen göstermeleri gerektiğini hatırlattı. Garipağaoğlu, “Çocukların beslenme çantalarında ana besin gruplarının muhakkak yer alması gerekiyor. Unutmayalım ki çocukların derslerdeki başarısı, beslenme kalitesiyle doğru orantılı. Bu nedenle çocukların çantasına hazır paket ürünleri koymak yerine evde beyaz peynirli, kaşarlı, Burgu peynirli ve Misto peynirli küçük eğlenceli sandviçler, krepler, poğaçalar hazırlayıp yanında meyve de koyarak sağlıklı ve lezzetli bir ara öğün oluşturabilirsiniz. Süt grubundaki besinlerin çocukların hemen hemen tüm öğünlerinde yer alması önemlidir ve gereklidir. Makarnayı peynirli tercih ederek veya poğaçaları, börekleri peynirli-kıymalı yaparak çocuğun protein ihtiyacının karşılanmasını sağlayabilirsiniz” dedi.

Muratbey’den çocuklar için yemesi keyifli, sağlıklı atıştırmalık tarifler:

 

ISPANAKLI PEYNİRLİ KREP

İçindekiler:

Krep için:

1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
2 adet yumurta
1,5 su bardağından 1 parmak eksik un
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Zeytinyağı (Krepleri pişirmek için)

İç harcı için:

100 gram Muratbey Plus Taze Peynir
Yarım demet doğranmış ıspanak
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızıbiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Domates sos için:

2-3 yemek kaşığı Muratbey Tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı domates püresi
Sosu açmak için biraz sıcak su
Bir tutam toz şeker
Tuz, karabiber

Yapılışı:

Krep yapmak için gerekli tüm malzemeleri bir kabın içine koyup tel çırpıcı ile tamamen pürüzsüz oluncaya kadar çırpın. Krep tavasına birkaç damla zeytinyağı koyup, kağıt havlu ile tavanın her yerine yayın. Krep karışımınızdan bir kepçe alıp tavanızın ortasına dökün ve elinizle tavayı dairesel şekilde döndürerek, krepin her yere yayılıp yuvarlak bir şekil almasını sağlayın. İçine dolu dolu harç koyacağımız için dilerseniz, her zamankinden biraz daha kalın yapabilirsiniz. Pişen yüzü tamamen tavadan ayrılana kadar tersini çevirmeyin. Ayrılınca diğer tarafını da pişirip tavanızı tekrar yağlayın ve bir kepçe krep daha dökün. Bu işlemi krep harcınız bitene kadar devam edin. Her defasında tavanızı yağlamayı unutmayın. Krepleriniz kenarda beklerken, genişçe bir tavaya zeytinyağını koyup ısıtın ve yemeklik doğradığınız kuru soğanı saydamlaşana kadar kavurun. Üzerine ince uzun dilimlenmiş kırmızı biberleri ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra, doğranmış ıspanakları ilave edin. Tuzunu ekleyin. İyice yumuşayıp piştikten sonra ılınması için ayrı bir kaba alın. Üzerine eliniz ile ufaladığınız Muratbey Plus Taze Peynir’i ekleyip iyice karıştırın. İç harcınız da kenarda beklerken, domates sos için gerekli malzemeleri, bir sos kabının içine koyup pişirmeye başlayın. Suyunu çekip, sos kıvamını alınca altını kapatın. İlk krepinizi tezgaha alıp her yerine hazırladığınız iç harcı yayın. Rulo olacak şekilde sarın. Bu işlemi tüm krepleriniz ve iç harcınız bitene kadar devam edin. Tabağa alıp üzerine pişirdiğiniz domates sosunu gezdirin ve servis yapın.

Bu leziz tarifi hazırlayan http://www.tumayinmutfagi.com/  web sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Tümay Öztürk’e teşekkürlerimizle… 

Hazırlık:10 dk  Pişirme: 15 dk Porsiyon:8 kişilik

 

KURU DOMATESLİ, D VİTAMİNLİ MİNİ POĞAÇA

 İçindekiler:

1/2 paket Muratbey Plus Burgu Peynir
150 gram eritilmiş Muratbey Tereyağı
12 adet domates kurusu ( kaynar suda bekletilmiş)
3,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu

Üzeri için;

1 yumurta sarısı
Çörekotu

Yapılışı:

Domates kuruları yumuşayıp, kabardıktan sonra kurulayalım ve rondoda püre haline getirelim. Fırını 180 dereceye ayarlayalım. Fırın tepsisine fırın kâğıdını serelim. Bir kâseye ölçerek aldığımız unun ortasına yoğurdu, yumurtayı, kuru domates püresini, eritilmiş tereyağını, tuzu ve kabartma tozunu koyarak poğaça hamurumuzu yoğuralım. D vitamini ile zenginleştirilmiş Muratbey Burgu Plus peynirlerini salamurasından çıkarıp, sudan geçirdikten sonra bir parça kâğıt havlu üzerine alarak kurulayalım. Poğaça hamurumuzdan kopardığımız bir parçayı uzun bir fitil gibi yaparak ortasını yassılaştıralım ve ortaya bir Burgu Plus yerleştirelim. Hamurumuzu tekrar yuvarlayarak fitil yapalım. Yumurta sarısı sürelim, çörekotu serpelim ve yaklaşık yarım parmak (5-6 cm) uzunluğunda keselim.

Tepsiye dizilen mini poğaçaları fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim. Bağışıklığınızı destekleyecek D vitaminli poğaçalarınızı sıcak sıcak ikram etmenizi öneririz. Afiyet olsun. Bu leziz tarifi bizim için FalezKitchen sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Benan Ünal hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…

Hazırlık:30 dk  Pişirme: 35 dk Porsiyon:6 kişilik

 

PEYNİRLİ PONÇİK

İçindekiler:

50 gram Muratbey Taze Kaşar Peyniri rendesi
1 paket kuru maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı

4.5 su bardağı un+1 yemek kaşığı un

Üzeri için

1 yumurta sarısı

Yapılışı:

Maya, ılık su, süt ve şekeri bir kaba alalım. Üzerini kapatıp 5 dakika bekletelim. Un ve tuz hariç diğer malzemeleri ekleyelim. Unu azar azar ekleyelim. Hamur toparlanmaya başladığında tuz ekleyelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak. Hamuru güzelce yoğuralım, toparlayıp üzerini kapatalım. Mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamuru tekrar yoğuralım.16 parçaya bölelim. Parçaları yuvarlayıp fırın kâğıdı koyduğumuz tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Tepsi mayası için 30 dakika kadar bekleyelim. 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Dilediğimiz malzemeyi içine koyarak servis yapalım. Afiyet olsun. Bu leziz tarifi hazırlayan https://www.instagram.com/vanilinstr/ sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Arzu Göncü’ye teşekkürlerimizle…

Hazırlık:30 dk  Pişirme: 35 dk Porsiyon:4 kişilik

SEBZELİ TART

İçindekiler:

Hamuru için:

125 g Muratbey Tereyağı
250 g un
3-4 yemek kaşığı su

İçi için:

Muratbey Burgu Peynir
500 gr Muratbey Plus Kaymaklı
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz

200-300 gr yeşil kuşkonmaz
2 dilim limon
Çeri domates
Adaçayı yaprakları

Yapılışı:

Un, tereyağı ve suyu bir kaseye koyalım ve yoğuralım. Örtelim ve yaklaşık 1 saat soğumaya bırakalım. Kuşkonmazları yıkayalım ve uçlarını keselim. Sapların alt üçte birini soyalım. 1 yemek kaşığı tuz ve 2 dilim limon ile çubuklar yumuşak ve esnek hale gelene kadar pişirelim. Ardından suyunu süzelim. Hamuru 2 pişirme kağıdı arasında açalım, bir kalıba koyalım ve kenarlarını keselim. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirelim. Pasta tabanını fırından çıkaralım. Kaymaklı peyniri, yumurta ve tuzu karıştıralım ve kalıbı bununla dolduralım. Kuşkonmazı, Burgu Peyniri, çeri domatesleri ve adaçayı yapraklarını ekleyelim. 20-25 dakika daha fırında pişirelim. Soğuduktan sonra servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

Hazırlık:75 dk  Pişirme: 35 dk

Hibya Haber Ajansı

Çocuğunuzun bağışıklığını bol D vitaminli, eğlenceli tarifler ile güçlendirin

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!