1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Çinli yetkiliye direkt sorduk: Virüsü siz mi ürettiniz?

Çinli yetkiliye direkt sorduk: Virüsü siz mi ürettiniz?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Cheng Weihua, ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin’i suçlamaları hakkında Sözcü TV’ye konuştu. Sözcü TV’den Turgut Erat, Müsteşar Weihua’ya direkt ‘Virüsü siz mi ürettiniz?’ diye sordu.

Covid-19 virüsünü dünyanın Çin’den duyduğunu ama daha önceden bazı Avrupa ülkelerinde görüldüğünü belirten Müsteşar Cheng Weihua, ABD’nin iddialarının bir algı operasyonu olduğunu söyledi. Virüsün Vuhan Eyaleti’nde görülmesinin ardından Çin’in üzerine düşen bütün yükümlülüğü yerine getirdiğini belirten Weihua ‘Trump kendi başarısızlığını örtmek için suçu bize atıyor’ dedi

İSTİHBARAT RAPORLARI NEDEN ÇİN’İ İŞARET EDİYOR?

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, 5 ülkenin istihbarat raporları virüsü Çin’in ürettiğini gösteriyor demişti. ABD Başkanı da konuşmalarında sürekli bu virüse Çin Virüsü diyordu. Hatta Trump, Dünya Sağlık Örgütü’ne bir mektup yazarak örgütün Çin ile göbek bağını kesmesi gerektiğini söylemişti. Pekin bu mektuba çok sert yanıt verdi. Cheng Weihua bu gelişmelerin de ABD’nin karala kampanyasının devamı olduğunu söyledi.

ÇİN YARDIM PAKETİNİ AÇIKLADI

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Cheng Weihua tüm karalama kampanyalarına rağmen, Çin Halk Cumhuriyeti’nin bu virüs karşısında çaresiz kalan ülkeler için bir yardım paketi hazırladığını açıkladı. Yardımın maddi, tıbbi malzeme ve tedavi aşamasından oluştuğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çinli yetkiliye direkt sorduk: Virüsü siz mi ürettiniz?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!