G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Çinli Evergrande’nin borç krizi piyasaya yayılıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çinli Evergrande’nin borç krizi piyasaya yayılıyor / Haberin Peşinde Urfa

Borç krizi yaşayan Çinli emlak şirketi Evergrande’ye yeni şirketlerin de etkilenmesi piyasadaki endişeleri artırıyor. Son olarak borçlarını ödeyemeyen bir başka emlak şirleti Fantasia Group’un da ihraç ettiği iki tahvil işleme kapatıldı. Nakit darboğazınd…

Borç krizi yaşayan Çinli emlak şirketi Evergrande’ye yeni şirketlerin de etkilenmesi piyasadaki endişeleri artırıyor. Son olarak borçlarını ödeyemeyen bir başka emlak şirleti Fantasia Group’un da ihraç ettiği iki tahvil işleme kapatıldı.

Nakit darboğazındaki Çinli Evergrande’nin borç sorunlarının sektörün geneline yayılmasının nasıl önleneceğine dair belirsizlik sürüyor.

Evergrande’nin ödemekte zorlandığı 300 milyar dolardan fazla olan borcu şirketi temerrüte düşme riskiyle karşı karşıya bırakıyor.

PAZARTESİNDEN BERİ KAPALI

Son olarak borçlarını ödeyemeyen bir başka gayrimenkul geliştirme şirketi Fantasia Group’un da ihraç ettiği iki tahvil işleme kapatıldı. Büyük bir alım satım işlemi duyurusu beklediğini açıklayarak hisselerinin işleme durdurulmasını talep ettiği Pazartesi gününden beri şirketin hisseleri işleme kapalı.

Evergrande geçen ay dolar cinsi iki tahvilinin kupon ödeme tarihini kaçırırken, şirketin gelecek haftanın başında 150 milyon doları bulan üç kupon ödemesi daha yapması gerekecek.

Evergrande’nin iflas etme ihtimali ve borç yükü altındaki diğer rakiplerinin kredi notlarının düşürülmesi borç sorunlarının dünyanın ikinci büyük ekonomisinin gayrimenkul sektörüne yayılacağı endişelerini artırdı.

GAYRİMENKUL HİSSELERİ GERİLEDİ

Kaisa Group, Central China Real Estate ve Greenland gibi gayrimenkul şirketlerinin ihraç ettiği tahvillerinin fiyatları belirsizlikle beraber sert geriledi.

Çin’de bugün açılan yurtiçi piyasalarda da satışlar hakim oldu. Shanghai borsası, daha küçük gayrimenkul geliştirme şirketi Fantasia Group’un ihraç ettiği iki tahvili işleme kapattı. Şirketin ana hissedarı Fantasia Holdings Group’un 206 milyon dolar tutarındaki borç ödemesini Pazartesi günü kaçırmasının ardından şirketin tahvillerinden biri %50’den fazla geriledi.

Evergrande’nin sorunlarının sektöre yayılacağı endişeleriyle gayrimenkul sektörü endeksi yüzde 1.75 geriledi. (REUTERS)

Çinli Evergrande’nin borç krizi piyasaya yayılıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!