G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO34,78
GBP40,75
BIST10.082,77
GR. ALTIN2.440,62
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Çin’in ilk yerli yapım dev yolcu gemisi, son deneme seferine çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin’in ilk yerli yapım dev yolcu gemisi, son deneme seferine çıktı / Haberin Peşinde Urfa

Çin’de inşa edilmiş ilk lüks transatlantik yolcu gemisi olan Adora Magic City, 7 Eylül Perşembe günü performans ve güvenilirlik testleri için son deneme seferine çıktı.

Çin’de inşa edilmiş ilk lüks transatlantik yolcu gemisi olan Adora Magic City, 7 Eylül Perşembe günü performans ve güvenilirlik testleri için son deneme seferine çıktı. Cruise Ship Project Department at Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Co., Ltd. (SWS) Başkan Vekili Wei Shengsheng, medyaya verdiği demeçte bu seferin, gemi alıcıya teslim edilmeden önceki son deneme yolculuğu olduğunu söyledi. 

Altı gün sürecek olan deneme süresince, esas olarak geminin hızı, manevra kabiliyeti, sürekli gözetim altında olmayacak olan makine alanları ve dayanıklılığı teste tabi tutulacak. Performans testleri, denizin yaklaşık 100 metre derinlikteki sakin bir bölgesinde gerçekleştirilecek. Ayrıca yolculara rahat bir seyahat ve daha iyi hizmet temin edebilmek amacıyla ses, gürültü, titreşim ve iç altyapı operasyonlarına ilişkin 90 kadar test yapılacak.

Test seferinde yer alacak bin 300’den fazla görevli mühendis, teknik personel, denetmen, inşaatçı ve hizmet sağlayıcı görev alacak. Sefere çıkmadan önce gemiye, günlük ihtiyaçları karşılamak üzere çok miktarda malzeme yüklendi ve bin ton yakıt alındı.

Gemi inşaat sektörünün en zor alanı olarak görülen lüks yolcu gemisi üretimi ve teslimatı, şu ana değin dünyanın ancak beş ülkesi -Çin, Almanya, Fransa, İtalya ve Finlandiya- tarafından yapılabiliyor. Bu türden büyük bir gemiyi oluşturan parçaların sayısı 20 milyonun üzerinde ve bir uçağınkinden 10 kat fazla. Bir tek deneme seferi sonunda ruhsat elde edebilen sıradan sivil gemilerin aksine, dev lüks yolcu gemileri ilk seferde sorunları tespit edip onları giderdikten sonra ikinci sefere de bunların etkilerini test etmek için çıkıyor. 

Nitekim Shanghai Maritime University’s Logistics Research Center Direktörü Lin Guolong’un belirttiğine göre, böyle dev gemilerin işletme ruhsatı almadan önce iki kez deneme seferi gerçekleştirerek uluslararası şirketlerin onayını alması gerekiyor. Cruise Ship Project Department at SWS yönetici yardımcısı Yang Xin Adore Magic City gemisinin yeme-içme, eğlenme, dinlenme ve yatma hizmetleri için yolcularına 2 binden fazla farklı tipte kabin sunacağını açıkladı. 

Yang, “İlk deneme seferinde bazı sorunların ortaya çıkması doğal ve ikinci seferde ise daha önce görülmüş olan aksaklıkların giderilmiş olduğu kontrol edilir. Denizdeki ilk deneme seferini temmuz ayında yapmış olan geminin 2023 sonunda teslim edilmesi bekleniyor” dedi. 

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

Çin’in ilk yerli yapım dev yolcu gemisi, son deneme seferine çıktı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!