G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO34,76
GBP40,68
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.414,11
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Çin’den drone ihracatına geçici kontrol kararı: Drone devi DJI ne yapacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin’den drone ihracatına geçici kontrol kararı: Drone devi DJI ne yapacak? / Haberin Peşinde Urfa

DJI Drone, dün akşam yaptığı açıklamada, Çin hükümeti tarafından yayımlanan drone ihracatına yönelik geçici kontrol politikasına şirketin uyum sağlayacağını açıkladı. 

DJI Drone, dün akşam yaptığı açıklamada, Çin hükümeti tarafından yayımlanan drone ihracatına yönelik geçici kontrol politikasına şirketin uyum sağlayacağını açıkladı. 

Çin Ticaret Bakanlığı ve Gümrük Genel İdaresi dahil dört birim tarafından dün yayımlanan drone ihracatı kontrolüne ilişkin duyuruda, “Çin Halk Cumhuriyeti İhracat Kontrol Kanunu”, “Çin Halk Cumhuriyeti Dış Ticaret Kanunu” ve “Çin Halk Cumhuriyeti Gümrük Kanunu”nun ilgili hükümleri uyarınca, ulusal güvenlik ve çıkarların korunması amacıyla insansız hava aracı ihracatına geçici kontrol uygulanacağı belirtildi.

Duyuruya göre, performans göstergeleri mevcut kontrol için koyulan göstergeleri karşılamayan, ancak operatörünün doğal görüş hattının ötesinde kontrollü uçuş yapabilen, maksimum uçuş süresi 30 dakika veya daha uzun, maksimum kalkış ağırlığı 7 kilogramdan veya boş drone ağırlığı 4 kg'dan fazla olan veya belirlenen altı özellikten herhangi birini taşıyan insansız hava araçları izin almadan ihraç edilemeyecek.

Duyuruda ayrıca, geçici kontrol süresince, mevcut kontrol göstergelerine ve adı geçen maddelerde belirtilen göstergelere uymayan tüm insansız hava araçları, ihracat işletmecilerinin araçların kitle imha silahlarının yayılması, terör faaliyetleri veya diğer askeri hedefler için kullanılacağını bilmesi halinde ihraç edilemez denildi.

Duyuru resmi olarak 1 Eylül 2023'ten itibaren yürürlüğe girecek ve geçici kontrolün uygulama süresi iki yılı geçmeyecek.

DJI, duyuru hakkında yaptığı açıklamada, küresel bir şirket olarak şirketin ihracat kontrolü açısından her zaman titiz ve sorumlu bir tutum takındığını, aynı zamanda  Çin ve faaliyetinin bulunduğu diğer ülkelerde geçerli ihracat yasaları ve yönetmeliklerine her zaman sıkı bir şekilde uyduğunu belirtti.

Edinilen bilgilere göre, drone ihracatına ilişkin ihracat kontrolünün yanı sıra dün dronle ilgili eşyaların ihracatına yönelik kontrol de duyuruldu.

Çin Ticaret Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, son yıllarda bazı droneların askeri amaçla kullanılma riskinin arttığı hatırlatılarak, Çin’in kapsamlı değerlendirmeler yaptıktan sonra söz konusu ihracat kontrolü kararının alındığı ve kararın herhangi bir ülke ve bölgeyi hedef almadığı belirtildi.

Açıklamada, her zaman kendini küresel güvenlik ve bölgesel istikrarın korunmasına adayan Çin’in, droneların askeri amaçla kullanılmasına karşı çıktığı, teknolojinin dünya halklarına yarar getirmesinden yana olduğu vurgulandı.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

Çin’den drone ihracatına geçici kontrol kararı: Drone devi DJI ne yapacak?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!