G-CV0ZL47F6D
USD32,32
EURO34,85
GBP40,69
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.387,59
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Çin’den ABD medyasının salgın yayınlarına tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin’den ABD medyasının salgın yayınlarına tepki / Haberin Peşinde Urfa

Çin’in New York Başkonsolosluğu Sözcüsü Qian Jin, ABD’de bazı medya organlarının Çin’in salgın politikalarını ve salgınla mücadele gösterdiği çabaları karalayan yayınlarına kararlılıkla karşı çıktıklarını kaydetti.

Çin’in New York Başkonsolosluğu Sözcüsü Qian Jin, ABD’de bazı medya organlarının Çin’in salgın politikalarını ve salgınla mücadele gösterdiği çabaları karalayan yayınlarına kararlılıkla karşı çıktıklarını kaydetti.

Qian Jin, COVID-19 salgınının ortaya çıktığı en zor günlerde tüm kaynakları seferber ederek her bir hastayı tedavi ettiklerini hatırlattı.

Qian Jin, son üç yılda Çin’in küresel salgının beş ayrı dalgasıyla etkili bir şekilde başa çıktığını, orijital varyant ve Delta varyantı gibi nispeten patojeni daha güçlü olan virüslerin büyük ölçüde yayılmasını önlediğini ve aşı ile ilaçların geliştirilmesi için değerli bir zaman kazandığını ifade etti.

Qian Jin, Çin’de salgın hastalık ve ölüm sayısının dünyada en düşük seviyede kaldığına ve ortalama yaşam süresinin 77.3’ten 78.2 yaşa çıktığına işaret etti.

Qian Jin, Çin’in ayrıca dünyaya aşı ve büyük miktarda salgın önleme malzemeleri sağladığını ve salgının bilgilerini diğer ülkelerle paylaştığını belirtti.

“Hükümet halkın taleplerine yanıt vermeli”

Hükümetin halkın taleplerine aktif olarak yanıt vermesi gerektiğini dile getiren Qian Jin, salgınla mücadele çalışmasında odak noktasının artık enfeksiyonu önlemeden sağlığının korunması ve ciddi hastalıkların önlenmesine kaydığını sözlerine ekledi.

Salgın öncesi Çin ile ABD arasında her yıl 5 milyondan fazla personelin seyahat ettiğini hatırlatan Qian Jin, tüm ülkelerin salgın tedbirlerinin bilimsel olması ve normal personel değişimini etkilememesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Çin’den ABD medyasının salgın yayınlarına tepki

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!