G-CV0ZL47F6D
USD32,38
EURO34,79
GBP40,64
BIST10.101,56
GR. ALTIN2.412,80
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

“Çin yüksek seviyeli dışa açılmayı kararlılıkla sürdürecek”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Çin yüksek seviyeli dışa açılmayı kararlılıkla sürdürecek” / Haberin Peşinde Urfa

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Çin’in yüksek seviyeli dışa açılmayı kararlılıkla sürdüreceğini belirtti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Çin’in yüksek seviyeli dışa açılmayı kararlılıkla sürdüreceğini belirtti.

14. Yaz Davos Forumu dün Çin’in Tianjin kentinde sona erdi. Foruma katılan taraflar, Çin ekonomisinin perspektifine iyimser bakarak dünyaya yeni fırsatlar getirmesini bekliyor.

Sözcü Mao Ning, bugün olağan basın toplantısında bu konuyu değerlendirdi.

Mao, büyük ilgi gören foruma 100 ülke ve bölgenin siyasi ve ticari çevrelerinden seçkin şahsiyetler ve bilim adamları dahil olmak üzere bin 500 kişi katıldığı bilgisini verdi.

Sözcü, şunları söyledi:

“Çin Başbakanı Li Qiang, forumun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Çin'in ekonomik küreselleşmeyi teşvik ettiğini, piyasa ekonomisini ve serbest ticareti kararlı bir şekilde desteklediğini vurguladı ve Çin’in dünya ekonomisinin toparlanması ve büyümesi için güçlü bir ivme kazandırarak dünyadaki yatırımcılara iş birliği fırsatlarını sağlayacağını ifade etti. Foruma katılan girişimciler, en dinamik piyasa olan Çin’in ekonomik büyümesi açısından dev potansiyeli olduğu görüşünü dile getirdiler.” 

Bu yıl itibariyle Çin ekonomisinde elverişli bir toparlanma eğilimi görüldüğüne işaret eden Mao Ning, ilk çeyrekte ekonomik büyümenin bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 4,5 arttığını, ikinci çeyrekteki büyüme oranının ilk çeyrektekini aşmasının ve yıllık büyüme oranının hedeflenen yüzde 5’e ulaşmasının beklendiğini söyledi.

Bazı uluslararası örgütlerin Çin’in ekonomik büyüme beklentisini yükseltmesinin Çin ekonomisine gösterilen güveni yansıttığına değinen sözcü, yılın ilk beş ayında Çin genelinde yeni kurulan yabancı sermayeli işletmelerin sayısının yüzde 38,3 artarak 18 bin 532’yi bulduğunu aktardı.

Sözcü, Çin’in 140’tan fazla ülke ve bölgenin önemli ticaret ortağı haline geldiğini ve başta yeni yükselen piyasalar ve gelişmekte olan ekonomiler olmak üzere dünyaya dev bir piyasa yarattığını kaydetti. Mao, Çin Devlet Konseyi tarafından çıkarılan yeni önlemler sayesinde, öncelikli olarak Shanghai, Guangdong, Tianjin, Fujian ve Beijing gibi bölgelerde serbest ticaret pilot bölgeleri ve Hainan’da serbest ticaret limanı kurulduğunu ifade etti.

Sözcü Mao, Çin’in pragmatik adımlarla serbest, dışa açılan ve istikrarlı çok taraflı ticaret sistemini koruyarak dünya ekonomisine daha fazla enerji ekleyeceğini ve Çin tarzı modernizasyon başarılarına dayanarak dünyaya yeni fırsatlar sağlayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

“Çin yüksek seviyeli dışa açılmayı kararlılıkla sürdürecek”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!