G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Çin, dünyanın en büyük güneş teleskopunu yapacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin, dünyanın en büyük güneş teleskopunu yapacak / Haberin Peşinde Urfa

Uzay konusundaki çalışmalarını derinleştiren Çin, bu kez ortaya yeni bir teknolojik mücevher çıkardı. Bu yeni adım bugüne değin yapılmış en büyük güneş radyo teleskopu. Çin, daha önce de Chang’e-4 sondaj aracının ayın arka yüzüne indirilmesi, Mars’a Tianwen-1 misyonunun gerçekleştirilmesi ve Tiangong uzay istasyonu inşasının tamamlanması gibi performanslarla bu alanda dünyanın bakışlarını üzerine çekmişti.

Uzay konusundaki çalışmalarını derinleştiren Çin, bu kez ortaya yeni bir teknolojik mücevher çıkardı. Bu yeni adım bugüne değin yapılmış en büyük güneş radyo teleskopu. Çin, daha önce de Chang’e-4 sondaj aracının ayın arka yüzüne indirilmesi, Mars’a Tianwen-1 misyonunun gerçekleştirilmesi ve Tiangong uzay istasyonu inşasının tamamlanması gibi performanslarla bu alanda dünyanın bakışlarını üzerine çekmişti. Şimdi Çin, dünyanın bu en büyük güneş radyo teleskopu ile uzayın keşfi ve gözlemi alanında lider ülke konumunu pekiştiriyor.

Daocheng Solar Radio Telescope (DSRT) olarak anılan radyo teleskop Sichuan’daki Daocheng idari biriminde yer alıyor; her biri 6 metre uzunluğundaki 313 antenlik bir şebekesi var. 3,14 kilometrelik bir mesafede düzenlenen çember biçimindeki tesis, yaklaşık 7,75 kilometrekarelik bir yüzeyi kaplıyor.

DSRT’'nin başlıca amacı sürekli olarak güneşi gözlemlemek. Teleskop güneş patlamalarını, güneşi çevreleyen halkada meydana gelen zıplamaları ayrıntılarıyla incelemek ve pulsar (titreşen yıldız), ani radyo sıçramalar ve asteroidler (küçük gezegen) için gözlem ve erken uyarı yöntemlerinin araştırılmasına katkı yapmak amacıyla tasarlanmış bulunuyor. Antenlerinin sinyallerinin çok yüksek çözünürlük ve olağanüstü duyarlılığı sayesinde DSRT, güneşte olup biten süreçlerin daha iyi anlaşılmasını ve uzay meteorolojisinde oluşacak olası aksaklıkların önceden görülmesini sağlayacak.
 

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

Çin, dünyanın en büyük güneş teleskopunu yapacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!