G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Çin Başbakanı Li Qiang Berlin’de

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin Başbakanı Li Qiang Berlin’de / Haberin Peşinde Urfa

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’ün davetlisi olarak Çin Başbakanı Li  Qiang, Çin ve Alman hükümetleri arasındaki 7. tur istişareyi düzenlemek ve Almanya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirmek üzere dün Beijing’den ayrıldı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'ün davetlisi olarak Çin Başbakanı Li  Qiang, Çin ve Alman hükümetleri arasındaki 7. tur istişareyi düzenlemek ve Almanya'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirmek üzere dün Beijing'den ayrıldı. Başbakan Li, bu sırada Fransız hükümetinin daveti üzerine Fransa'ya resmi bir ziyaret yaparak Yeni Küresel Finansman Anlaşması Zirvesi'ne de katılacak.

Yerel saatle dün akşam Berlin'deki Brandenburg Havalimanı'na varan Li Qiang, “Almanya, Çin Başbakanı görevine başladıktan sonra gerçekleştirdiğim ilk dış ziyaretin ilk durağıdır. Bu, dostluğu pekiştiren ve iş birliğini derinleştiren bir yolculuk olacak” dedi.

Başbakan Li, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in Almanya Devlet Başkanı Frank Walter Steinmeier'e, geçen sene iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. yıldönümü vesilesiyle kutlama mesajı göndererek ikili ilişkilerin gelişmesine stratejik yönlendirici rol oynadığını vurguladı. Li, son yıllarda Çin-Almanya ilişkilerinin istikrarlı adımlarla ilerlediğini belirtti. İki ülke arasındaki iş birliğinin sürekli derinleştirildiğini, ekonomi, ticaret, bilim, teknoloji, kültür ve beşeri temas, yeşil kalkınma gibi alanlardaki iş birliğinde sürekli olarak yeni kazanımlar elde edildiğini söyledi.

İki hükümet arasındaki 7. tur istişarenin, iki ülkenin yeni dönem hükümetlerinin kurulmasından sonra aralarında gerçekleştirilen ilk kapsamlı temas olduğuna dikkat çeken Li Qiang, Çin'in karşılıklı saygı, farklılıkları kabul ederken ortak zemin arama, karşılıklı yarar ve kazan-kazan ilkeleri doğrultusunda Almanya'yla içten ve derinlemesine iletişimde bulunarak iş birliği potansiyelini keşfedeceğini ve fikir ayrılıklarını uygun bir şekilde ele alarak kapsamlı stratejik ortaklık ilişkilerinin içeriğini zenginleştireceğini, bu sayede uluslararası üretim ve tedarik zincirlerinin istikrarı ve dünya barışı ile refahına olumlu ve güçlü sinyaller vereceğini ifade etti.

Başbakan Li, yeni değişimlerin yaşandığı bu dönemde iki ülke halkının geleneksel dostluğunu sürdürerek iletişim ve iş birliğini daha da güçlendirmesi gerektiğini vurguladı. Li, Almanya ile birlikte iki liderin ulaştığı önemli konsensüsler doğrultusunda ikili ilişkileri geliştirme ve insanlığın daha güzel bir geleceğini el birliğiyle yaratma konusunda hazır olduğunu belirtti.

Ziyareti sırasında Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier ile görüşecek olan Başbakan Li, aynı zamanda Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile birlikte Çin ve Alman hükümetleri arasındaki 7. tur istişareye başkanlık edecek. Ayrıca Çin-Almanya Ekonomik ve Teknolojik İş Birliği Forumu ve Çin-Almanya İş Adamları Yuvarlak Masa Toplantısı'na katılacak ve Alman iş dünyasından temsilcilerle bir araya gelecek. Bavyera Eyaleti'ni de ziyaret edecek olan Başbakan Li, bazı Alman şirketlerini de ziyaret etmeyi planlıyor.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

Çin Başbakanı Li Qiang Berlin’de

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!