G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,72
BIST10.228,42
GR. ALTIN2.390,18
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Çin-ABD görüşmelerinde yaptırımların kaldırılması ve iş birliği talepleri öne çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin-ABD görüşmelerinde yaptırımların kaldırılması ve iş birliği talepleri öne çıktı / Haberin Peşinde Urfa

Çin Maliye Bakanlığı, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’ın yakın tarihli Çin ziyareti hakkında bugün basına bilgi verdi.

Çin Maliye Bakanlığı, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın yakın tarihli Çin ziyareti hakkında bugün basına bilgi verdi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın 6-9 Temmuz tarihleri arasında Çin'i ziyaret ettiği ve Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Daimi Üyesi ve Başbakan Li Qiang ile 7 Temmuz'da bir araya geldiği belirtildi. Aynı zamanda, ÇKP Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve Başbakan Yardımcısı He Lifeng de Yellen ile görüştü.

Çin tarafı, görüşmeler sırasında sağlıklı ve istikrarlı bir Çin-ABD ilişkisinin sadece iki ülkeye değil, aynı zamanda dünya barışı ve gelişmesine de fayda sağlayacağını vurguladı. Çin, devletler arası ilişkilerin temelinin karşılıklı saygı, barış içinde bir arada yaşama, iş birliği ve ortak kazanç olduğunu ifade etti. Çin, ABD'den, Çin'le aynı yönde ilerlemeye yönelik rasyonel ve pragmatik bir yaklaşımla, iki ülke liderlerinin Bali Adası'nda ulaştıkları anlaşmayı yerine getirmesi ve ikili ilişkileri normale döndürmesini talep etti.

Çin tarafı, iki ülkenin ekonomik ilişkileri ve küresel sorunlarla mücadele konusunda belirli hususları vurguladı:

İlki, Çin ve ABD arasındaki ekonomik ilişkilerin özünün karşılıklı fayda ve ortak kazanç olduğu belirtildi. Dünyanın en büyük gelişmekte olan ülkesi olan Çin ile en gelişmiş ülkesi olan ABD arasındaki ekonomik ilişkiler, onlarca yıldır sürekli büyüdü. Ekonomik yapıları birbirini tamamlayan iki ülke, ticari anlamda sıkı bir ilişki kurdu, büyük ve ortak kazanımlar oluşturdu. Her iki ülke de karşılıklı olarak birbirinin gelişmesinden faydalandı.

İkincisi, Çin, ABD'nin kendisine uyguladığı ekonomik yaptırımlar konusundaki büyük endişelerini somut eylemlerle karşılama çağrısında bulundu. Son yıllarda ABD, Çin ekonomisine karşı bir dizi yaptırım politikası uyguladı. Bu politikalar, Çin pazarının yasal haklarını ihlal ederken, ikili ilişkilerde hoşnutsuzluğa neden oldu. Görüşmeler sırasında Çin, ABD'den kendisine uygulanan vergi artışını durdurmasını, Çinli firmalara olan kısıtlamaları kaldırmasını, karşılıklı yatırımlara adil bir şekilde yaklaşmasını ve Xinjiang ürünlerine getirilen yasakları iptal etmesini talep etti.

Üçüncü olarak, Çin, sağlıklı bir ekonomik rekabet ortamını savundu. Çin, sağlıklı bir Çin-ABD ekonomik ilişkisinin gerçekleştirilmesi için ilgili tarafların rasyonel gelişme haklarına saygı göstermesi, piyasa ekonomisi ilkesi altında ve Dünya Ticaret Örgütü tüzüğüne göre pozitif bir rekabetin uygulanması gerektiğinde ısrar etti.

Dördüncü olarak, görüşmeler Çin'in küresel sorunlara karşı iş birliği içinde mücadele etme konusundaki aktif talebini ortaya koydu. Günümüzde küresel makro ekonomi ve finansal istikrar, iklim değişikliği ve borç krizi gibi sorunlar giderek artıyor. Bu sorunlarla baş etmek için Çin ve ABD arasındaki koordinasyon ve iş birliğine ihtiyaç duyulduğu aktarıldı.

Yellen'ın Çin ziyareti sırasında iki taraf, iki ülkenin liderlerinin Bali Adası'nda vardıkları anlaşmalar doğrultusunda, ikili ekonomik konular üzerindeki üst düzey temasları ve her kademedeki alışverişi sürdürme konusunda fikir birliğine vardılar.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

Çin-ABD görüşmelerinde yaptırımların kaldırılması ve iş birliği talepleri öne çıktı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!