G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,78
GBP40,80
BIST10.082,77
GR. ALTIN2.435,88
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

CHP’li İlgezdi: “Hekim, insana hizmet eder, hastane patronlarına değil!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li İlgezdi: “Hekim, insana hizmet eder, hastane patronlarına değil!” / Haberin Peşinde Urfa

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, 6 Ekim’de Resmi Gazete’de yayınlanan Özel Hastaneler Yönetmeliği’ndeki değişikliklerle, hekimlerin muayenehanesinde hizmet sunması bir kez daha sınırlandırılması hakkında konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, 6 Ekim’de Resmi Gazete’de yayınlanan Özel Hastaneler Yönetmeliği’ndeki değişikliklerle, hekimlerin muayenehanesinde hizmet sunması bir kez daha sınırlandırılması hakkında konuştu.

CHP’nin Sağlıktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, düzenlemeye ilişkin şunları söyledi:

“Bu düzenleme ile şunu anlıyoruz; Sağlık Bakanlığı, hekimlerimizin mesleğini bağımsız bir şekilde icra etmesini istememektedir. Sağlık Bakanlığı ve özel hastaneler; kendilerinin belirlediği koşullarda çalışabilecek hekimler istemektedir. Oysa özel çalışan hekimlerin mesleğini serbestçe icra edebilmesi bir haktır.

Yeni düzenleme ile muayene hekimlerinin, hastalarını özel hastane ve tıp merkezinde tedavi edebilmesi için o hastane ile yıllık sözleşme yapması şartı getirilmiştir. Sözleşme yapabilmesi için de ilgili branşta boş uzman hekim kadrosu olması gerektiği düzenlenmiştir. Kadro boşluğu yoksa hastane, uzman hekimlerin branş kadro sayısının %15’i kadar uzman hekimle sözleşme imzalayabilecek ve o branşın toplam kadro sayısının üçte birinden fazla uzman hekim ile sözleşme imzalayamayacaktır. Bu şu anlama geliyor: Türkiye genelinde her hastanede yeterli miktarda boş kadro bulunmadığına göre, hastaneler kadro sayısının %15 oranındaki hekim ile sözleşme yapabilecek ve sözleşme yapılacak hekim sayısı çok sınırlı kalacaktır.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, söz konusu yönetmelikle muayenehane hekimlerine kısıtlamalar getirildiğini ifade etti. Akkuş İlgezdi, “Hekimlerin mesleklerini serbest olarak icra edebilmeleri neden engellenmek isteniyor? Daha önce defalarca söylediğimiz gibi meslek birlikleri, sendikalar, uzmanlık derneklerinin fikri alınmadan yapılan bu tür değişiklikler kabul edilemez. Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulunuyorum. Muayenehane hekimliğine büyük bir darbe vuran bu yönetmeliğin bir an önce iptal edilmesi gerekmektedir.

Yönetmeliğe uyulmadığı takdirde hekimlere ve özel hastanelere para cezası ve geçici faaliyet durdurma cezaları verilecektir. Bu sebeple daha şimdiden bazı illerden, önceden planlanmış bazı ameliyatların iptal edildiğinin haberlerini almaya başladık” şeklinde konuştu.

Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın sağlık gereksinimlerine yanıt veremediğini ve insanların sağlık hizmetine erişmekte zorluklar çektiğini dile getiren Akkuş İlgezdi, sözlerini şunları diyerek tamamladı:

“Son haftalarda devlet hastanelerinin tatil günlerinde hizmet sunması ve özel muayenehanelerin hizmetlerinin kısıtlanması gibi düzenlemelerle, sağlık sistemindeki yapısal sorunlar çözülemez. Hekimlerimiz, hastalarının tanı ve tedavisini; hizmet bedeli hasta tarafından karşılanmak ve Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan talep edilmemek koşuluyla, özel hastanelerde yapabilmesi, tedavi edici hizmetlerle ilgili sorunların çözümüne katkı sağlamaktan uzaktır.”

Hibya Haber Ajansı

CHP’li İlgezdi: “Hekim, insana hizmet eder, hastane patronlarına değil!”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!