G-CV0ZL47F6D
USD32,52
EURO34,76
GBP40,68
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.401,26
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

CHP’li İlgezdi: “AK Parti’nin sağlıkta şiddeti bitirme gayesi yok”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li İlgezdi: “AK Parti’nin sağlıkta şiddeti bitirme gayesi yok” / Haberin Peşinde Urfa

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 120 imzayla TBMM Başkanlığına başvurarak, TBMM Genel Kurulunun olağanüstü toplantıya çağrılmasını istemişti. Genel Kurul saatinde açıldı, ancak yeterli çoğunluk sağlanamadığı için CHP’nin çağrısı düşmüş oldu. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 120 imzayla TBMM Başkanlığına başvurarak, TBMM Genel Kurulunun olağanüstü toplantıya çağrılmasını istemişti. Genel Kurul saatinde açıldı, ancak yeterli çoğunluk sağlanamadığı için CHP’nin çağrısı düşmüş oldu. CHP’nin Sağlıktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’nin de hazır bulunduğu Genel Kurul’un yeterli çoğunluk sağlayamadığı için toplanamamasına ilişkin Akkuş İlgezdi şunları söyledi:

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak 134 milletvekilimiz var ve biz buradaydık. Sağlık çalışanlarımız için, sağlıkta şiddet son bulsun diye, Kamil Furtun, Ersin Arslan, Ekrem Karakaya, Fikret Hacıosman, Necip Göksel Kalaycı, Edip Kürklü, Ali Menekşe gibi sağlık şehitlerimize, bir yenisi daha eklenmesin diye! Ancak sağlıkçıya şiddeti bitirmek gibi bir gayesi olmayan AK Parti iktidarı ve ortağı MHP, Meclis’e gelme zahmetinde bulunmadı. Çoğunluk sağlanamadı, sağlık çalışanları yine baskıyla, tehditle, ölümle baş başa bırakıldı. Biliyoruz ki ilk seçimlerde CHP, tek başına Meclis’i toplayacak çoğunluğa ulaşacak. Biz güçlendikçe, sağlık çalışanlarımız huzur bulacak, rahat bir nefes alacak.”

AKP iktidarı döneminin, sağlıkçıların şiddete en çok maruz kaldıkları ve kendilerini en değersiz hissettikleri dönem olduğuna değinen Akkuş İlgezdi, “Sağlıkta dönüşüm adı altında büyük yaralar alan sağlık sistemi, sağlıkçıya şiddetin engellenemediği bir sistemde ise işleyemez hale gelmiştir. Ne yazıktır ki sağlıkta şiddet, cezasızlığın sonucunda giderek yayılmış, yetersiz özlük hakları ve giderek artan gelecek kaygısıyla da birleşince yurt dışına hekim göçü başlamıştır. Güvenli ve sağlıklı çalışma ortamı; sağlık hizmetinin sunulabilmesinin, bireylerin tedaviye ulaşma haklarını kullanabilmesinin ön koşulunu oluşturmaktadır. Sağlıkta şiddet, sağlık çalışanlarına yönelik hak ihlalleri, fiziksel ve sözlü saldırılar, sosyal medya mecralarında hakaret ve aşağılamalar önü alınamaz hale gelmiştir. CHP olarak sunduğumuz bu teklif ile sağlık çalışanlarına yönelik hak ihlallerinin Türk Ceza Kanunu içinde tanımlanmasını, devletin hastane çalışma ortamlarının güvenliğini sağlama yükümlülüğüne istinaden tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında ateşli silah taşınamamasının önüne geçilmesini amaçladık.” ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı

CHP’li İlgezdi: “AK Parti’nin sağlıkta şiddeti bitirme gayesi yok”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!