G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO34,78
GBP40,70
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.395,42
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

CHP’li İlgezdi: “350 bin liralık araç için 52 bin lira istediler”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li İlgezdi: “350 bin liralık araç için 52 bin lira istediler” / Haberin Peşinde Urfa

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Sayıştay raporlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Sayıştay raporlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sayıştay raporlarını inceleyen İlgezdi, usulsüzlükler yapıldığı yönünde iddialarda bulunarak, “Yıldız Sarayı Müzesi onarımı için ihale verilen şirket ihale şartına göre aracı hibe etmesi gerekirken, iş bitiminde aracı İstanbul Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’ne teslim edilmedi. Yüklenici firmadan, piyasa değeri 350 bin lira olan araç için yaklaşık 52 bin lira istendi. Kültür Bakanlığı’nın bu kıyağı sayesinde yüklenici firma yaklaşık 300 bin lira kar etti.” dedi.

“Araçlar bahçede çürüyor”

İlgezdi, idareye teslim edilen diğer araçların da kurumların ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmadığını ifade ederek, “İstanbul, Muğla ve Denizli’de olması gereken hibe araçların bazılarının Ankara’da Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü bahçesinde bekletildiği Sayıştay raporu ile sabittir. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, bahçede çürümeye terk edilen araçlarının, hesabını kim verecek? Devletin, devlet kurumlarınca zarara uğratılmasının hiçbir açıklaması olamaz.” diye konuştu.

“Sayıştay raporları kuşa döndü”

“Sayıştay tüm imkansızlıklara rağmen işini yapmaya çalışıyor” diyen İlgezdi, “Sayıştay’ın kurumları didik didik denetlediği yıllardaki kalın raporların esamesi bile okunmuyor. Öyle usulsüzlükler yapılıyor ki, kuşa dönen denetim raporlarından bile kaçamıyorlar. Yaşanan usulsüzlükler ortaya çıkmasın diye yapılan baskılara rağmen Sayıştay, görevini yapmaya çalışıyor. Gerçekten baskı olmasa kim bilir ne kadar usulsüzlük ortaya çıkacak.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

CHP’li İlgezdi: “350 bin liralık araç için 52 bin lira istediler”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!