G-CV0ZL47F6D
USD32,52
EURO34,91
GBP40,66
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.442,55
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

CHP’li Çetin: “Tüm kadınlarımızın hakları, özgürlükleri bize emanet”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li Çetin: “Tüm kadınlarımızın hakları, özgürlükleri bize emanet” / Haberin Peşinde Urfa

SAKARYA – 14.03.2023 – HİBYA – CHP Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin, gündeme ilişkin açıklama yaptı.

Çetin açıklamasında, “AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek’in Cumhurbaşkanı adayımız ve Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik; “Sadece muhafazakarların değil tüm kadınlarımızın hakları, özgürlükleri bize emanettir. AK Parti sizin zihniyetinizin zamanında mağdur edilmiş ne kadar kadın var sa hepsinin geleceğinin teminatıdır ve teminatı olmaya devam edecektir.” sözlerinde baskıcı olandan arındık diye nutuk atıp, cebren kendini 6 partiye aday olarak dayatan kişi mi bunu söylüyor. Bölücü partiyi masaya oturtmak için taklalar atan barış güvercini kılıklı akbaba mı bunları söylüyor. Yazık yazık.” dedi.

Çetin, şöyle devam etti:

“Kadın erkek eşitliğine inanmayan ve sosyal hayatta yeri olmadığına inanan bir zihniyetten çıkabilecek olan, hafızanızı tazeleyecek ve partinizin kadına bakışını ifade edecek yüz karası açıklamalardan bazıları. “Ben zaten kadın erkek eşitliğine inanmıyorum.” Recep Tayyip Erdoğan / Kadın dernekleri ile yaptığı toplantıda. “Kadının fıtratında erkeğe köle olmak var” Uğur Işılak/ Dönemin AK Parti  Milletvekili “Hiç mi kadınların payı yok?”
Hülya Nergis/ AKP Milletvekili/ Kadına şiddet tartışmaları hakkında.  “Sadece muhafazakarların değil tüm kadınlarımızın hakları, özgürlükleri bize emanettir. AK Parti sizin zihniyetinizin zamanında mağdur edilmiş ne kadar kadın varsa hepsinin geleceğinin teminatıdır ve teminatı olmaya devam edecektir. ” Diyerek kadın hakları savunucusu kesilen Atabek bu cümlelere karşı hangi sesi yükselttiniz hangi tweeti attınız? “Akit yazarı, Özlem Zengin Grup Başkan Vekiliniz olduğunda “Ak Parti’de herkes bitti de bu karıya mı sıra geldi?” dedi, siz izlediniz. Yazıklar olsun! Bütün AK Parti üç maymunu oynadınız! Kendi Grup Başkan Vekiliniz atandığında bir kadına psikolojik şiddet uygulayan bir alçaklığı sahaya sürene karşı sustunuz, izlediniz. Özlem Hanım’a kadın olduğu için bu muamele uygun görüldü; psikolojik şiddete, muameleye tabi tutuldu.
İktidar olduğu günden bu yana cinsiyetçi dilinden taviz vermeyen AKP ve yandaşlarının kadınlara saldırmaktan vazgeçmediği Türkiye’de, kadın cinayetleri son yıllarda önü alınamaz şekilde artmaya devam ediyor. Kadınların rahat bir nefes alması ancak AKP iktidarının bitmesiyle mümkün İktidarınızın yarattığı iklime karşı kadınlar sokağa çıkıyor, kamusal hakları için çıkıyor; eşitlik açısından mağdur edildikleri noktada çıkıyorlar, erkek şiddetine karşı çıkıyorlar; her türlü haklarını, bedensel haklarını aramak için çıkıyorlar; sosyolojik haklarını aramak için çıkıyorlar çünkü iktidarınız kadını yoksullaştırdı, kadını istihdam alanından geri kıldı. Ben size söyleyeyim: Son bir yıl içerisinde 385 kadın seks işçiliğine zorlandı sizin iktidarınızda; hiç yüzünüz kızarmıyor mu? “Kadınlara ve çocuklara zulüm iklimi yarattınız. Yoksul kadınlar, aç çocuklar, haklarından mahrum edilmiş bir halk, biz, halkımızla beraber sizin zulmünüzün bedelini ödemek zorunda mıyız? Yazıklar size olsun, yazıklar sizin yarattığınız iklime olsun. Kadının üzerinde şiddeti uygulayan iktidarınıza olsun, zulmünüze olsun. Allah zulmünüzü kahretsin! “Yazıklar olsun!” diyeceksek böyle diyelim.”

Hibya Haber Ajansı

CHP’li Çetin: “Tüm kadınlarımızın hakları, özgürlükleri bize emanet”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!