G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Çelik kapı nasıl temizlenir? Bulaşık deterjanı ile çelik kapıyı silerseniz…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çelik kapı nasıl temizlenir? Bulaşık deterjanı ile çelik kapıyı silerseniz… / Haberin Peşinde Urfa

Çelik kapı temizliği, ahşap ve plastik kapılara göre çok daha kolay bir şekilde temizlense de temizliği daha etkili hale getirmek için bazı önemli püf noktalara dikkat etmek gerekmektedir. Peki bulaşık deterjanı ile çelik kapı nasıl temizlenir? İşte çelik kapı temizliğinde püf noktalar…

Çelik kapılar, çok çabuk kirlenmesinin yanında pratik bir şekilde temizlenmektedir. Kir, pas ve yağ lekeleri birkaç küçük püf nokta ile kısa sürede çelik kapılar üzerinden temizlenebilir. Özellikle bulaşık deterjanı, Arap sabunu ve sirkeli su gibi yöntemlerle çelik kapılar derinlemesine temizlenebilir. 

Çelik kapılar, maruz kaldığı kirli ve nemli havaya bağlı olarak zaman içinde pas tutmaya başlar. Kötü bir görüntü olan çelik kapıların paslanması sanıldığının aksine oldukça kolay bir şekilde temizlenmektedir. Paslanan çelik kapıları temizlerken suyun ılıktan biraz daha sıcak olmasına özen gösterilmesi, kirlerin daha çabuk çıkmasını sağlar. Bulaşık deterjanı ya da çamaşır suyu içe ovalayarak çıkarılabilir. 

Sıcak bir kova suyun içine az miktarda bulaşık deterjanı ya da çamaşır suyu eklenir ve mikro fiber bezle paslı bölgeler iyice bastırarak temizlenir. Pas lekeleri tek seferde dahi geçecektir. Bu yöntem 2-3 kez üst üste uygulanıp ardından durulandığında çelik kapıda tüm pas lekeleri anında temizlenir. 

Çelik kapılar üzerinde zaman içinde kir, yağ ve lekeler oluşabilir. Bu lekeler, çeliğin yapısı gereği kısa sürede temizlenir. Bulaşık deterjanı yağ ve kirler üzerinde oldukça güçlü bir kimyasal olduğundan çelik kapıların temizliğinde de sıklıkla tercih edilir. Sıcak suyun içinde göz kararı bulaşık deterjanı eklenir ve temiz-toz tutmayan bir bezle iyice köpürtülür. Ardından bez iyice sıkılık ve kapının kenarı köşesi her yeri iyice temizlenir. 

Çelik kapıları temizlerken tüy ve toz bırakmaması için mikro fiber bez kullanılması tavsiye edilir. bununla birlikte bulaşık deterjanı ve çamaşır duyu gibi kimyasal madde içeren temizlik malzemesi kullanmak istemeyenler için sıcak su ve sirke karışımı kullanılması önerilir. Sıcak suyun içine bol miktarda sirke ilave edilir ve temiz bir bezle çelik kapının kenarı köşesi her yeri iyice temizlenir. Temizlik bittikten sonra 1-2 saat sirkeli olarak bırakılır ve ardından bol su ve temiz bez ile durulanır. 

temizlik, çelik kapı nasıl temizlenir, çelik kapı temizliği, YAŞAM Haberleri

Çelik kapı nasıl temizlenir? Bulaşık deterjanı ile çelik kapıyı silerseniz…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!