G-CV0ZL47F6D
USD32,58
EURO35,00
GBP40,80
BIST9.895,11
GR. ALTIN2.463,01
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

‘Çekiç kafalı’ sürüngen yakalandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Çekiç kafalı’ sürüngen yakalandı / Haberin Peşinde Urfa

Amerika’nın Virginia eyaletinde bir yerli, tuhaf bir sürüngenle karşılaştı. Sürüngenin çekiç biçiminde olan kafası onu ‘çekiç başlı yılan’ olarak adlandırmalarına sebep oldu. Ancak yetkililer bu sürüngenin yılan değil istilacı bir çekiç başlı yassı kurt olduğuna karar verdi. 

Virginia’da karşılaşılan çekiç başlı garip sürüngen, bitki ticaretinde 1900’lerden önce Asya’dan ABD’ye gelmiş. Öldürmek için bu yaratığı ikiye bölseniz bile hayatta kalmaya devam edebiliyor bu yüzden onu yok etmek çok zor.

Bu garip sürüngenle karşılaşan Virginia sakini, Virginia Yaban Hayat Yönetim Kontrolü’nün 24 saatlik yılan yardım hattına başvurarak bir soruşturma başlattı. Yönetimden yapılan toplu bir açıklamada, “Her yıl binlerce yılan tespit ediyoruz. Ama sorun şu ki daha önce hiç böyle bir şey görmedik ve bunun ne olup olmadığını bilmiyoruz.” denildi. “Bu nedenle, ne olduğu hakkında herhangi bir fikri olan varsa lütfen çekinmeden yorum yapsın.” diye de eklenildi. Bulunan sürüngen 25-30 cm uzunluğunda.

Yabani Hayat Yönetiminin yaptığı çağrı cevap buldu ve halk hayvanla alakalı Asya’dan gelen istilacı bir tür olduğunu belirtti. Solucanların bundan on yıllar önce bitki ticareti yoluyla ABD’ye seyahat ettiği ve o zamandan beridir bölgede daha yaygın hale geldiği de söyleniyor. Bulunan sürüngenin yılan olmadığı da belirtildi.

Bulunan çekiç başlı kurt, öldürülmek için ikiye bölünse iki parçada canlı kalıyor ve bu da bu sürüngenin ölümsüz olduğu anlamına geliyor. Bu tarz yassı kurtlar renk ve desen bakımından da farklılık gösterebiliyor. Bazıları açık renkli olan bu sürüngenlerin kimileri de koyu renkli oluyor. Ayrıca sırtlarını boyayan renkli desenleri de olabilir.

Çekiç kafalı yassı kurtlar zararsız görünse de solucanlar ve semenderlerle beslenirler. İnsanlara ve evcil hayvanlara karşı zararları bulunmuyor.

‘Çekiç kafalı’ sürüngen yakalandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!