G-CV0ZL47F6D
USD32,31
EURO35,02
GBP40,73
BIST10.178,56
GR. ALTIN2.455,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Çay Ya Da Kahve Su Yerine Geçer Mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çay Ya Da Kahve Su Yerine Geçer Mi? / Haberin Peşinde Urfa

Sağlıklı Beslenme için bilgi mi arıyorsunuz? Çay Ya Da Kahve Su Yerine Geçer Mi? makalesine göz atın ve Sağlıklı Beslenme hakkında daha fazla bilgi edinin 

Gün içinde bol bol çay, kahve içme eğilimimiz var. Kafein alımının konsantrasyona katkısı olduğunu biliyoruz ancak kafeinin vücutta kullanılan suyu attığını biliyor muyuz? Ya da su içmemenin dikkati ve algılamayı düşürdüğünü? Hadi gelin öğrenelim.

Hep söylediği üzere yaşamsal faaliyetlerimizin sürdürülebilmesi için su şart. Vücudumuzun %70 i sudan oluşuyor. Bunlar doğru bilgiler. Peki suyla dolu vücudumuza kafein alımıyla sonuçlanan sıvı kaybını yerine koymak için neden su içmiyoruz? En çok aldığım sorulardan biri olduğu için bunu şöyle açıklamak isterim.

Kafein (çay, kahve, çikolata vb.) vücutta termik etkiyi artırır. Bunun sonucunda daha tok hissederiz, daha enerjik hissederiz. Ama vücuttan biraz da su ve kalsiyum atar. Tuvalete çok çıkmamızın sebebi budur. Var olan mineralleri ve suyu yerine koyabilmemiz için içtiğimiz her çay kahve başına onun iki katı kadar su içmeliyiz.

Doğru miktarda su içtiğimi nasıl anlayacağım derseniz; idrar renginize bakmanızı tavsiye ederim. Yeteri kadar su içmiş bir insanın idrarı çok açık sarı ya da berrak olur. İşte buradan anlarsınız.

En baştaki sorumuza gelirsek, bu sebeplerden dolayı çay ve kahve, ne kadar su ile yapılırsa yapılsın, kafein içermelerinden dolayı asla suyun yerine geçemezler. Ama ben su içemiyorum diyorsanız size şunu sormalıyım. Gün içerisinde içtiğiniz su ve kahvenin toplamı kaç litreye denk? Fazla değil mi? J Ne yapmamız gerektiği açık. Çay ve kahve içmeyi maksimum 3 fincan ile sınırlarsak su içmeye de zamanımız kalır.

Susama duygusu hissetmiyorsanız bu duygu ilerleyicidir. Bir süre su içmeye kendinizi zorladıktan sonra yavaş yavaş susama duygusunu kazanırsınız. Hemen 3 litre su içmeye başlayamazsınız elbette ama kademe kademe artırabilirsiniz.

Özetlemek gerekirse, çay kahve su yerine geçemez. Aşırı çay kahve tüketimiyle kullandığımız suyu attığımız için mutlaka daha fazla su içmelisiniz. Eğer biraz kafeini azaltabilirseniz ve su içmeye kendinizi alıştırmaya çalışırsanız susama duygunuzu yeniden kazanabilirsiniz. Eğer hayatınızı bir yola koymaya ve sağlıklı olmaya kararlıysanız ama tek başınıza yapamayacağınızı hissediyorsanız mutlaka bir diyetisyenden yardım alın.

Çay Ya Da Kahve Su Yerine Geçer Mi?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!