G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO34,80
GBP40,71
BIST10.274,13
GR. ALTIN2.395,12
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Castrol Ford Team Türkiye, WRC’nin Estonya etabını dördüncü sırada tamamladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Castrol Ford Team Türkiye, WRC’nin Estonya etabını dördüncü sırada tamamladı / Haberin Peşinde Urfa

Castrol Ford Team Türkiye, Dünya Ralli Şampiyonası’nın zorlu etaplarından biri olan Estonya Rallisi’ni WRC3 kategorisinde dördüncü sırada tamamladı.

Castrol Ford Team Türkiye’nin genç pilotu Ali Türkkan ile tecrübeli co-pilotu Burak Erdener, Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) ikinci ayağı Estonya’da hem rakiplerine hem de zorlu coğrafyaya karşı kıyasıya bir mücadele sergileyerek WRC3 kategorisinde dördüncü oldu. Türkkan, çok hızlı ve tepeli toprak etaplardan oluşan ve teknik ustalık gerektiren bir coğrafyada ilk ralli startını almasına karşılık yarış boyunca üstün bir performans sergiledi.

Castrol Ford Team Türkiye’nin köklü sponsorlarının yanı sıra Otokoç ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun (TOSFED) desteğiyle yarışa çıkan Ali Türkkan ve Burak Erdener bir kez daha yeteneklerini ve Fiesta Rally3 araçlarının gücünü ortaya koydu.

“Son derece çekişmeli yarışta güçlü bir performans ortaya koyduk”

Engin deneyimini her yarış sırasında ekiple paylaşan Castrol Ford Team Türkiye'nin pilot koçu ve takım menajeri olan şampiyon pilot Murat Bostancı, global arenada bir önemli yarışı daha geride bıraktıklarını belirtti.

Bostancı, Dünya Ralli Şampiyonası’nın son derece çekişmeli olan bu ikinci ayağında güçlü bir performans ortaya koymayı başardıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Estonya Rallisi hızı ve zorluğuyla bilinir, ancak ekibimiz bu zorluklarla başa çıkarak uyum ve dayanıklılıklarını sergiledi. Ali Türkkan ve Burak Erdener hesaba katılması gereken bir güç olduklarını kanıtladılar ve Dünya Ralli Şampiyonası'nda herkesi etkilemeye devam edeceklerinden hiç şüphem yok. Başarımız, bize olan desteği de büyütüyor. Estonya etabında WRC’deki destekçilerimiz arasına Otokoç da katıldı. Bu da bizim için çok önemli ve çok kıymetli, araçlarımızda Otokoç’un logosunu taşımak gurur verici. Bir kez daha bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum, bizi destekleyen sponsorlarımıza teşekkür ediyorum.”

Castrol Ford Team Türkiye’yi, Dünya Ralli Şampiyonası kapsamında sırada Finlandiya parkuru bekliyor. Takım, 3-6 Ağustos 2023 tarihlerinde Finlandiya’da podyum için yarışacak. WRC’deki son yarış ise Yunanistan etabı olacak.

Castrol Ford Team Türkiye, podyumları domine ediyor

Castrol Ford Team Türkiye, bu yıl genç pilot Ali Türkkan ve Burak Erdener ile dünya sahnesine büyük bir zaferle dönüş yaptı. WRC’nin 1-4 Haziran 2023 tarihlerindeki ilk ayağını, toprak etaplarıyla sezonun en zorlu mücadelelerinden biri olan İtalya rallisini 3. sırada tamamladı.

İkili daha önce de TOSFED'in desteğiyle 2022'de Türk Milli Takımı olarak katıldıkları FIA Motorsporları Oyunları'nda Türkiye adına tek madalyayı kazandı. Ali Türkkan ayrıca 2021 yılında co-pilotu Onur Vatansever ile Avrupa Ralli Kupası'nda Genç Pilotlar ve İki Çeker Şampiyonluğu’nu, Balkan Ralli Kupası'nda da Genç Pilotlar ve İki Çeker Şampiyonluğu’nu elde etti.

Castrol Ford Team Türkiye ise Türkiye'ye ilk Avrupa Ralli Şampiyonluğu’nu kazandırarak adını tarihe yazdırdı. 2017 yılında bu ünvana uzanan takım, Türk otomobil sporlarındaki en büyük başarıyı yakaladı. Takım, WRC'ye ilk kez 2008 yılında katılmış ve FSTI sınıfında birincilik, ikincilik ve üçüncülük ile kayda değer zaferler elde etti. 2013 yılında Murat Bostancı ile Junior WRC sınıfında yarıştı. Ardından 2018'de Buğra Banaz ile Junior WRC sınıfında ve Murat Bostancı ile WRC2 sınıfında koşarak dünya ralli sahnesindeki varlıklarını sağlamlaştırdı.

Castrol Ford Team Türkiye, 26. sezonunda Türkiye Ralli Şampiyonası'nda 16. şampiyonluğuna doğru istikrarlı bir şekilde ilerliyor.

Castrol Ford Team Türkiye'nin WRC takvimi şu şekilde:

3-6 Ağustos Finlandiya Rallisi

7-10 Eylül Yunanistan Acropolis Rallisi

Hibya Haber Ajansı

Castrol Ford Team Türkiye, WRC’nin Estonya etabını dördüncü sırada tamamladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!