G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Çarpıcı corona anketi: Tedirginlik devam ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çarpıcı corona anketi: Tedirginlik devam ediyor / Haberin Peşinde Urfa

Dünyanın en büyük ekonomilerine sahip ülkelerin vatandaşları, corona virüsü aşısı olduktan sonra bile normal hayata dönme konusunda büyük oranda tedirgin olacaklarını belirtiyor.

ABD’li kamuoyu araştırma şirketi Edelman’ın temel kurumlara duyulan güvenle ilgili yirmi yıldır binlerce kişiyle yaptığı Edelman Trust Barometer adlı anketinin güncel sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 65’i kendilerinin “hâlâ pandemi zihniyetinde” olduğunu ifade etti.

Rapora göre, katılımcıların yalnızca yüzde 16’sı uçakla yolculuk ederken, yüzde 23’ü otellerde kalırken ve yüzde 28’i restoranların içinde yemek yerken kendini güvende hissediyor. Corona virüsü aşısının tüm dozlarını olmuş kişiler arasında bu istatistikler çok az bir artış gösteriyor.

Anketin açıklama kısmında, “Aşılar, normal hayata dönmeye hazır olma konusunda yalnızca ortalama yüzde 5’lik bir artışa yol açtı. Her 10 katılımcıdan yaklaşık 7’si yeni salgının her an olabileceği konusunda endişeli” diye belirtildi.

“KRİZ İYİ YÖNETİLMEDİ”

Reuters’ta yer alan habere göre, 30 Nisan ile 11 Mayıs arasında yapılan ankete 14 ülkeden (Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan, Japonya, Meksika, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Güney Kore, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere, ABD) toplamda 16 bin 800 kişi katıldı.

Anket sonuçları, pandemi sırasında talebin bastırılması nedeniyle gelecek aylarda dünyanın büyük ekonomilerinin güçlü toparlanma yaşayacağı konusunda bazı yetkililerin ortaya attığı teorilere dair kuşkuları artırabilir.

“UZUN SÜRELİ TOPLUMSAL SORUNLAR YARATACAK”

Dünyadaki günlük en fazla corona virüsü vakasına sahip ülke olan Hindistan’daki katılımcıların güven oranı yüzde 77 olarak ölçüldü. Ancak Ocak 2021’de yapılan ankete göre Hindistan’daki güven oranı yüzde 2 puan geriledi.

Diğer bazı anketler de, pandemiyle olan mücadele sırasında Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin onaylanma oranının rekor dip seviyelere indiğini gösterdi.

Edelman anketine göre ayrıca birçok insan pandeminin uzun süreli toplumsal sorunlar yaratacağına inanıyor. Katılımcıların yüzde 55’i pandemiden dolayı daha fazla akli sorunun ortaya çıkacağına inanırken, benzer bir orandaki katılımcılar da, diğer bir sorunun kalıcı işsizlik olacağına inanıyor.

ABD,Afrika,Almanya,Birleşik Arap Emirlikleri,Brezilya,Çin,Corona,Fransa,Güney Afrika,Güney Kore,Hindistan,İngiltere,Japonya,Kanada,Sağlık,Sağlık Bakanlığı

Çarpıcı corona anketi: Tedirginlik devam ediyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!