G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Büyüt Hayallerini Gelişim Programı tamamlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyüt Hayallerini Gelişim Programı tamamlandı / Haberin Peşinde Urfa

Fikir öncülüğünü Dilek Kaya İmamoğlu’nun yaptığı Büyüt Hayallerini projesi çatısı altında, İstanbul Vakfı ve KİPTAŞ iş birliği ile düzenlenen Büyüt Hayallerini Gelişim Programı’nın bu sene ikincisi gerçekleştirildi.

Dilek Kaya İmamoğlu öncülüğünde İBB İstanbul Vakfı tarafından hayata geçen “Büyüt Hayallerini Projesi” genç kızların eğitim ve emek mücadelelerine destek olmaya devam ediyor. Projenin sacayaklarından olan ve KİPTAŞ iş birliğinde gerçekleşen Büyüt Hayallerini Gelişim Programı’nın bu yıl ikincisi yapıldı. Bursiyerler, İBB ve iştirak şirketlerindeki iş süreçlerini deneyimledi, tecrübeler edindi.

Kız öğrenciler sertifikalarını aldı

Hazırlık eğitimlerini tamamlayan bursiyer 100 kız öğrenci için, İBB’nin restore ederek yeniden İstanbul’a kazandırdığı Taş Mektep’te Dilek Kaya İmamoğlu, İBB İstanbul Vakfı Genel Müdürü Perihan Yücel ve KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt’un katılımıyla sertifika töreni yapıldı.

“Kadınların toplumdaki konumunu güçlendireceğiz”

Törende konuşma yapan Dilek Kaya İmamoğlu, kadınların her sektörde, her pozisyonda çalışabileceğinin, başarılı birer mühendis, yönetici, tekniker ve muhabir olabileceğinin canlı örneklerini onlara sunmayı arzu ettiklerini belirterek; “Bu yıl Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutluyoruz. Cumhuriyetin, bu ülkenin kadınlarına kazandırdıkları ortadadır. Bu kazanımlarımızı her zaman koruyacağız. Kadınların toplumdaki konumunu güçlendireceğiz. Kadınlar, Cumhuriyetin eşit bireyleri olarak hayatın her alanında güçlü bir şekilde var olacaklar. Siz yeter ki inanın, kendinize güvenin, tüm engelleri aşıp her şeyi başarabilirsiniz. Tarih boyunca nice kadın bizlere bunu gösterdi. Hepimize ilham verdi. Sizlerin arasında da sonraki nesillere ışık olacak niceleri olduğuna tüm kalbimle inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından bursiyerler ile birlikte toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

İstanbul Vakfı ve KİPTAŞ iş birliğinde geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ‘Büyüt Hayallerini Gelişim Programı’nda bursiyerler, İBB ve İştirak Şirketlerini ziyaret ederek iş süreçlerini incelemiş, iş hayatına hazırlık için eğitimler almıştı.

Bu yıl da 18-22 Eylül tarihleri arasında ikincisi gerçekleştirilen programda 100 bursiyer, eğitim ve saha gezileriyle iş hayatına hazırlandı. Bursiyerler, saha programı kapsamında; Halk Ekmek fabrikasından Müze Gazhane’ye, Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi’nden Artİstanbul Feshane’ye, Medya AŞ. Genel Müdürlüğü’nden KİPTAŞ şantiyesine kadar pek çok alanı yerinde görme fırsatı buldu.

Bu yıl 3 bin öğrenciye eğitim bursu

“Büyüt Hayallerini Projesi” Türkiye'nin dört bir yanındaki gençlerin hayatlarına dokunarak eğitim ve emek mücadelelerine destek oluyor. İstanbul Vakfı çatısı altında gerçekleştirilen proje ile gençlere cesaret vermek ve “ben de yapabilirim” inancını aşılamak amaçlanıyor.

Kız öğrencilere sağlanan eğitim bursu desteği; basılan yayınlar, kurum/kuruluşlarla yapılan iş birlikleri, planlanan etkinlikler ve geliştirilen iletişim ağları ile “Büyüt Hayallerini Projesi” kendini besleyen ve her alanda genişleyen bir yapıya sahip.

Proje kapsamında ayrıca 2022-2023 eğitim döneminde bin 500 öğrenciye eğitim bursu verilirken 2023-2024 eğitim döneminde 3 bin öğrenciye burs verilmesi hedefleniyor.

Hibya Haber Ajansı

Büyüt Hayallerini Gelişim Programı tamamlandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!