G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Büyükşehir tartışmaların odağındaki o beton santralin kaldırılmasıyla ilgili flaş açıklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz hafta Mimar Bahattin Çelik ve Emin Yetim arasında sosyal medyaya da yansıyan tartışmaya konu olan yer hakkında harekete geçti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ; Mimar Bahattin Çelik ve Emin Yetim arasında sosyal medyaya da yansıyan tartışmaya konu olan beton santralinin tahliyesiyle ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Belediyeden yapılan açıklamada, ; daha önce de ilgili firmayı uyardıklarını ve tahliye işlemlerini hızlandırdıklarını kaydetti.

Konuyla ilgili Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı ;

“Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü ile Milli Savunma Bakanlığı (20. Zırhlı Tugay Komutanlığı) arasında ; 09.04.2018 imza tarihli protokolle Akçakale ve Diyarbakır köprülü kavşaklarının çevre yolu yapım işleri nedeniyle ; ilgili firmaya protokolün 4.5 maddesi gereği şantiye sahası olarak kullanılmak üzere tahsis edilmiştir.

Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan Karaköprü İlçesi, ; Karaköprü Mahallesi 5079 ada 23 numaralı parseli “Belediye hizmet binası ve millet bahçesi yapılmak üzere” Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz adına tahsisi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Makamının 09.04.2020 tarih ve 6463 sayılı olurlarıyla uygun görülmüştür.

14.10.2021 tarih ve E-55435 sayılı yazımızla Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Tahsis ve Devri Hakkında Yönetmeliği gereğince yasal mevzuata göre söz konusu yerin boşaltılması ile ilgili olarak işlem yapılacağı Yetimoğlu Madencilik Yağ İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.’ne idaremiz tarafından iki defa İhtarname Tebligatı çekilmiştir.

Bahse konu Beton Santralinin tahliyesi için ; ilgili firma yeni bir yer arama çalışmalarına başlamış olup en kısa süre içerisinde tahliyesinin gerçekleştireceğini beyan etmiştir. Buna rağmen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından ; bir an önce tahsisli alanın boşaltılması ve mevzuat çerçevesinde gerekli iş ve işlemlerin ivedi bir şekilde sonuçlandırılması için gerekli çalışmalar devam etmektedir.”

Büyükşehir tartışmaların odağındaki o beton santralin kaldırılmasıyla ilgili flaş açıklama

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!