G-CV0ZL47F6D
USD32,39
EURO34,77
GBP40,70
BIST10.230,73
GR. ALTIN2.395,54
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

BUSMEK’te yeni dönem kayıtları başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BUSMEK’te yeni dönem kayıtları başladı / Haberin Peşinde Urfa

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nda (BUSMEK) yeni eğitim dönemi ön kayıtları başladı.

BUSMEK, 2023-2024 eğitim döneminde 541 farklı branşla eğitimlerine devam ediyor. Kurslara ''busmek.bursa.bel.tr'' sitesinden online ön kayıt yapılabileceği gibi aynı zamanda BUSMEK kurs merkezlerinden de kayıt yaptırılabilecek ve dersler 1 Ekim’de başlayacak.

Kurs merkezlerine kayıt yaptırmak isteyen kursiyer adayları busmek.bursa.bel.tr adresindeki “Online Başvuru” kısmına tıklayarak başvuru yapabiliyor.

Ön kayıt için kursiyerlerin, TC kimlik numaralarını girerek, ilgili tüm seçenekleri hatasız ve doğru bir şekilde doldurması gerekiyor. Bilgileri hatalı olan kursiyerlerin kayıtları geçersiz sayılacak. Ayrıca Merinos Yönetim Merkezi’nden veya 0 (224) 254 30 30 numaralı telefon ile eğitimler ve başvurular hakkında bilgi alınabiliyor. Kontenjanı dolan bazı branşlarda (kurs bitiş tarihine göre) yeni gruplar açılacak. 

Başvuruda dikkat edilecek hususlar

Bir aday, bir eğitim dönemi içerisinde en fazla 3 kursa gitme şansı bulunacak. İlk aşamada günü ve saatleri çakışmadığı sürece iki farklı branşa aynı anda gidilebilecek. İki branştan birisi bittiğinde üçüncüye başvurulabilecek. Ayrıca 2. ve 3. başvurular internetten değil, bizzat kurs merkezinden yaptırılabilecek.

Üçüncü başvuru; devam eden kursun bitiş tarihinden sonra başlayacak olan kursa yapılabilecek. (Örneğin; “İngilizce A1” kursuna başlayan bir kursiyer, devam eden kursunun bitiş tarihinden sonra başlayacak olan başka bir kursa da başvuru yapabilir.) Başvuru yaparken dersin başlangıç bitiş tarihine dikkat edilmesi gerekiyor. Her başvurunun, kursların başlangıç ve bitiş tarihleri çakışmayacak şekilde yapılması gerekiyor. Kayıt esnasında tercih yaparken yaş ve cinsiyet durumuna göre sistem, adayları otomatik olarak yönlendirecek.

Başvuru sıralaması uygun olduğunda branş öğretmeni ile ön görüşme için adayın cep telefonuna SMS gönderilecek. SMS gönderildiği halde mesajda yer alan ön görüşme tarih ve saatinde ön görüşmeye katılmayanların kaydı otomatik iptal edilecek.

Yeni dönem başlangıcı 1 Ekim’de

İstihdama yönelik mesleki teknik eğitimlerin yanı sıra, el sanatları, geleneksel Türk-İslam sanatları, bilişim teknolojileri, yabancı dil, kişisel gelişim gibi birçok farklı alanda eğitimler veren BUSMEK, 1 Ekim’de kapılarını kursiyerlere açacak.

BUSMEK’te eğitimlerin grup ve saatleri şu şekilde:

Hafta içi sabah 09:00 – 12:00

Hafta içi öğlen 13:00 – 16:00

Hafta içi akşam 18:00 – 21:00

Hafta içi tam gün 09:00 – 16:00

Hafta sonu sabah 09:00 – 12:00

Hafta sonu öğlen 13:00 – 16:00

Hafta sonu tam gün 09:00 – 16:00

Sistem; kursiyerleri, başvuru yaptıkları tarih ve saate göre otomatik olarak sıralıyor. Sırası gelen kursiyere mesaj gönderilerek kurs merkezlerine ön görüşme için çağırılıyor. Telefona gelen kısa mesajın ardından kimlik fotokopisiyle birlikte kayıt yapılan kurs merkezine gidip kaydı tamamlamak gerekiyor.

Kayıtlardaki iptal ve değişiklikler

Kayıt olunan branş veya grupları iptal etmek ya da bilgileri değiştirmek için kayıtlı olunan kurs merkezine şahsen gidilip düzeltme yapılması gerekiyor.

Hibya Haber Ajansı

BUSMEK’te yeni dönem kayıtları başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!