G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Burun Ucu Estetiğinde Düşer mi Korkusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Burun Ucu Estetiğinde Düşer mi Korkusu / Haberin Peşinde Urfa

Burun Estetiği için bilgi mi arıyorsunuz? Burun Ucu Estetiğinde Düşer mi Korkusu makalesine göz atın ve Burun Estetiği hakkında daha fazla bilgi edinin 

Son zamanların estetik uygulamalarından olan Rinoplasti, burun bölgesinin doğal bir görünüme kavuşması amacıyla yapılmaktadır. Rinoplasti talebiyle estetik cerrahlara ulaşan hastalara yapılan tetkiklerle beraber tedavi süreci planlanmakta ve uygun koşullar sağlanarak burun estetiği yapılmaktadır. Ancak burun ucu estetiğinde düşer mi korkusu da sıkça yaşandığı için hastaların bazı durumlara dikkat etmesinde yarar var.

Burun Ucu Estetiği Nasıl Yapılır?

Adından da anlaşılacağı üzere burun ucunda yaşanan estetik kaygıların giderilmesi için burun ucu estetiği yapılmaktadır. Ameliyat sırasında kıkırdak ve burun kemiklerine herhangi bir müdahale söz konusu değildir. Sadece burun ucundaki şekil bozukluklarının giderilmesi sağlanır. Öte yandan burun ucu geniş olan, burun asimetrisi bulunan ve burun ucunda düşüklük görülen sağlıklı bireylere burun ucu estetiği rahatlıkla uygulanabilir.

Lokal anestezi altında gerçekleştirilen burun ucu estetiğinden sonra burun ucuna atel takılması gerekmez. Yumuşak doku üzerinde yapılan işlemlerin ardından hastalara dikiş atılmayacağı için kısa sürede iyileşme sağlanmaktadır. Aynı gün taburcu edilen hastalar bir süre sonra burun ucu estetiğinde düşer mi korkusu yaşayabilir.

Estetik Ameliyatından Sonraki Süreç

Yumuşak doku ve kıkırdaklara ciddi bir müdahale söz konusu olmadığı için herhangi bir komplikasyon görülme riski düşüktür. Ayrıca operasyondan sonra burun ucuna takılan koruyucu bantlar ve ateller sayesinde iyileşme süreci hızlanmaktadır. İlk 3 ay içinde iyileşme sürecine giriş yapan hastaların burun ucunda sadece hissizlik yaşanabilir. Tam iyileşme süreci ise 6 ay ile 1 yıl arasındadır.

Burun Ucu Estetiğinden Sonra Burun Ucu Düşer mi?

Burun ucu estetiğinin ardından burun dokuları sertleşmektedir. Bu yüzden burun bölgesi yeteri kadar kalkmış olacaktır. Ayrıca derinin ince ve yaşın 40 ve altında olması durumunda burun ucunda ciddi bir şekil değişikliği yaşanmayabilir. Burun ucu estetiğinden sonra burun ucunun düşmesi aynı zamanda burun ve yüz yapısına göre değişmektedir. Burnun yüzden büyük olması ve burun derisinin kalın olması halinde hafif bir burun ucu düşüklüğü yaşanabilir.

Burun ucu estetiğinde düşer mi korkusu yaşayan hastalar ameliyat sonrasındaki bazı faktörlere göre bu duruma yanıt bulabilir. Öncelikle burun sertliğinin yeterli olmaması ya da dokuların aşırı gergin olması, burun ucunun yer değiştirmesine sebep olabilir. Elbette her bireyde böyle bir durumun yaşanması beklenemez. Öte yandan yaşı ilerlemiş bireylerde yapılan estetik ameliyatları, yağlı ve kalın derili burunlar ve yüz oranına göre burun derisi büyük olan bireylerde burun ucu düşmesi yaşanabilir.

Burun Ucu Estetiğinde Düşer mi Korkusu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!