G-CV0ZL47F6D
USD32,31
EURO34,81
GBP40,73
BIST10.247,75
GR. ALTIN2.401,01
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Burun Estetiği (Rinoplasti)

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Burun Estetiği (Rinoplasti) / Haberin Peşinde Urfa

Burun Estetiği için bilgi mi arıyorsunuz? Burun Estetiği (Rinoplasti) makalesine göz atın ve Burun Estetiği hakkında daha fazla bilgi edinin 

Burun estetiği (Rinoplasti) hocam?

“Rinoplasti; kemer, düşüklük, geniş burun yapısı ve deviasyon gibi kusurların düzeltilmesi amacıyla uygulanan cerrahi operasyonlardır. Burun estetiği, kişinin görünümünü değiştirmek için yapılabileceği gibi “septum deviasyonu” dediğimiz, estetik kusurların giderilmesi için de yapılabilmektedir. Ameliyat ile yapılan burun estetiği uygulamalarında, iyileşme süreci biraz daha uzun olsa da etkiler kalıcıdır. Bu nedenle kişi hem sağlık hem de güzellik açısından elde edilen olumlu sonuçlar ömür boyu devam eder.

Günümüzün modern teknolojisi sayesinde burun estetiğinden önce burnun şeklini görebilmek de mümkündür”.

Burun estetiği kaç yaşında yapılır? “Burun estetiği ile ilgili en çok merak edilenlerden biri de budur. Birçok hastamız, burun estetiği olmaya genç yaşlarda karar verir. Burun estetiği için 18 yaşını geçmek gerekir. Kişi estetik operasyona istekli olsa bile kemik ve kıkırdak gelişimi tam anlamıyla tamamlanmamış olabilir. Bu da burun estetiği sonuçlarını olumsuz etkiler. Ancak kaza ya da sağlık ile ilgili özel durumlarda, 18 yaşından önce de burun estetiği yapılabilmektedir”.

Estetikli burun şekli önceden görülebilir mi?

“Günümüzde gelişen teknoloji sayesinde burnun alacağı son şekli görmek mümkündür. Hastanın istediği burun şekli doktor tarafından değerlendirilir. Karşılıklı fikir alışverişi ve doktorun uzman yönlendirmeleri ile ideal burun şekline karar verilir. Bu şekil, gerekli tarama yöntemleri yapıldıktan sonra iki boyutlu ya da üç boyutlu cihazlarla ekranda görülebilir. ”

“İKİNCİ HAFTANIN SONUNDA ŞİŞLİK VE MORLUKLAR YOK OLMAYA BAŞLAR”

Burun estetiği ameliyatı kaç saat sürer? “Burun estetiği ameliyatlarının süresi, yapılan işleme göre değişir. Bu nedenle bazı hastalarımız daha uzun ameliyathanede kalabilmektedir. Genel olarak söyleyecek olursak; septum eğriliğinden kaynaklanan burun estetikleri 2-4 saat sürer. Bu süre estetik operasyonlarda tercih edilen yönteme göre de değişebilmektedir. Ameliyattan hemen sonra yüzde şişlik ve morarma görülebilir. Şişlik ve morluklar ilk 1 – 2 gün artarak devam eder. Bu süreçte gözlerinize ve tüm yüzünüze soğuk jel paketleri ile kompres yapmak şişliğin azalmasına yardımcı olacaktır. Yaklaşık 1 haftanın sonunda şişlik de morluklar da yavaş yavaş yok olmaya başlar. İkinci haftanın sonunda şişlik ve morluklar tamamen geçer. C vitamini takviyesi almak ve öğünlerde C vitamini zengini besinlere yer vermek yaraların iyileşme süresini kısaltacaktır.

İlk günde ara ara sızıntı şeklinde burun kanamaları görülebilir. Özel plastik koruyucular ile ameliyattan 2 gün sonra banyo yapılabilir. Eğer üst dudakta kesi yoksa dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Ameliyattan yaklaşık bir ya da iki gün sonra varsa silikon tamponlar çıkarılır. Eğer ameliyat açık teknikle yapılmış ise birinci haftada sadece burun ucunda olan dikişler alınır. Ameliyattan sonraki 4 hafta boyunca ağır sporlardan ve darbelerden kaçınmak gerekir. Hastaya yan yatmaması gibi konularda bilgi verilir. Buna benzer hareketler burun ucunu deforme edecek gerilimler yaratabilmektedir”.

Burun Estetiği (Rinoplasti)

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!