G-CV0ZL47F6D
USD32,53
EURO34,90
GBP40,78
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,94
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bursalı sanayicilerden doğalgaz zammı tepkisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursalı sanayicilerden doğalgaz zammı tepkisi / Haberin Peşinde Urfa

BARSİAD Başkanı Arif Demirören, sanayide kullanılan doğalgazın eylül itibarıyla yüzde 15 zamlanmasının üretim maliyetlerini ciddi bir şekilde artırarak sanayiciyi zorladığına dikkat çekti. Demirören, yüksek enflasyona kalıcı çözüm bulunmasını talep etti.

Yüksek enflasyondan ve sanayide kullanılan doğalgaza yapılan yüzde 15 zamdan yakınan Bursalı sanayiciler, üretim maliyetlerinin hafifletilmesi için fiyat istikrarı ve maliyet düşüşünün sağlanmasını istedi.

BOTAŞ, 1 Eylül’den itibaren geçerli olmak üzere konut tarifesinde değişiklik yapmazken sanayi tarifesinde yüzde 15, doğalgaz santrallerine uygulayacağı tarifede ise yüzde 15 artış yapmıştı.

Bursa’da bulunan Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş Adamları Derneği (BARSİAD) Başkanı Arif Demirören, son zammın üretim maliyetlerinde ciddi artış sebep olduğuna, yüklerini artırdığına dikkati çekti.

Ağustosta yıllık bazda yüzde 20’ye yaklaşarak beklentilerin ve yüzde 19 olan politika faizinin üzerine çıkan enflasyonla mücadelenin daha etkin yapılması gerektiğine dikkat çeken Demirören, yüksek enflasyonun, üretim maliyetlerindeki artışla birlikte sanayicinin öngörülebilir yatırım ortamı bulamaması sorununu da beraberinde getirdiğini vurguladı.

YAPISAL REFORM VURGUSU

Demirören, “Enflasyonda yüksek seyir devam ediyor. Bu soruna reel çözümler bularak kalıcı adımlar atmalıyız” dedi.

“Fiyat istikrarını sağlamamız, üretici için hayati önem taşıyor” diyen Demirören, “Eğer bu istikrar ortamı sağlanırsa ekonomik büyümemiz sürdürülebilir olup yatırım iştahı artacak, ürettikçe büyüyen Türkiye hedefimize hızlı adımlarla ilerleyeceğiz. Yapılacak yapısal reformlar ve hep birlikte göstereceğimiz çaba ile karşılaştığımız sorunları aşmamız mümkün olacaktır” diye konuştu.

‘ZORLUKLARA YENİSİ EKLENDİ’

1 Eylül’den itibaren geçerli olmak üzere sanayi tarifesinde doğalgaza yüzde 15 zam yapılmasının sanayici üzerindeki yükü artıran bir diğer unsur olduğunu da dile getiren Arif Demirören, şöyle devam etti:

“Uzun süredir üretici fiyat endeksinde artış sürerken sanayi ve elektrik üretim amaçlı doğalgaz tarifesine yapılan yüzde 15 zam, üreticinin yaşadığı zorluklara yenisini eklemiştir. Bu yüzden alınacak kararların her iki taraf için de düşünülerek sonuca ulaştırılması ve ‘Üreten Türkiye’ hedefine yaklaşırken işleri kolaylaştıracaktır inancındayız.” (.)

Bursalı sanayicilerden doğalgaz zammı tepkisi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!