G-CV0ZL47F6D
USD32,36
EURO34,75
GBP40,79
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.408,15
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bursa değerleriyle Umman’da tanıtıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa değerleriyle Umman’da tanıtıldı / Haberin Peşinde Urfa

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Umman’da düzenlenen Bursa Günlerinde, kentin değerlerini Arap turizmcilere tanıttı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Umman’da düzenlenen Bursa Günlerinde, kentin değerlerini Arap turizmcilere tanıttı.

Bursa’nın uluslararası alandaki tanıtım etkinliklerine son olarak Umman’ın başkenti Muskat da eklendi. Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği, Türkiye Cumhuriyeti Muskat Büyükelçiliği, TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu, Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, Bursa Sağlık Turizmi Derneği, Salam Air ve turizm sektörünün paydaşlarının girişimleriyle Maskat Crowne Plaza Hotel'de Bursa Tanıtım Günleri düzenlendi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kültür Turizm Tanıtma Birliği Başkanı Alinur Aktaş, Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği Meclis Üyesi Tekin Rama, Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan ve Türkiye Cumhuriyeti Muskat Büyükelçisi Muhammet Hekimoğlu'nun da katıldığı programda Bursalı turizm acenteleri, otel işletmecileri ve sağlık turizmi profesyonellerinden oluşan 18 farklı şirket, faaliyet alanlarıyla ilgili ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Bursa heyetinin davetiyle programa katılan Ummanlı 63 farklı turizm şirketinden 97 turizm profesyoneli de Bursa’nın sahip olduğu turizm değerlerini yakından tanıma fırsatı buldu. Bursa ve Umman arasındaki turizm ağını güçlendirmek ve Bursa'yı destinasyon olarak kabul eden Ummanlı turizmcilerin Bursa'yı daha detaylı tanıması için düzenlenen etkinlikte konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, doğası, denizi, gölleri ve yayları gibi doğal güzelliklerinin yanında Bursa’nın sağlık turizmi için de önemli bir potansiyele sahip olduğunu hatırlattı.

Klasik belediyecilik anlayışının artık çok gerilerde kaldığını ifade eden Başkan Aktaş, “Altyapı, yol, çevre temizliği bunlar zaten belediyenin rutini. Biz artık Bursa'mızda tarımdan sanayiye katma değerleri üretimi nasıl sağlarız?, Bursa'nın turizm gelirlerini daha fazla nasıl artırırız?, Hangi destinasyonlardan turist çekeriz? gibi konulara kafa yoruyoruz. Bursa'mızı dünyanın her yerinde tanıtıyoruz. İstiyoruz ki Bursa'mız turizmden de daha fazla pay alsız. Arap coğrafyası Bursa için zaten önemli bir destinasyon. Umman'da da Bursa'mızı tanıttık. Bu etkinliğe sağladıkları katkı ve güzel ev sahipliği için Büyükelçimiz Muhammet Hekimoğlu'na ve etkinliğimize katılan hem Bursalı hem Ummanlı turizmcilere teşekkür ederim. Umarım bu etkinliğimiz iki ülkenin turizm sektörüne de hayırlar getirir” dedi.
 

Hibya Haber Ajansı

Bursa değerleriyle Umman’da tanıtıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!