G-CV0ZL47F6D
USD32,33
EURO34,67
GBP40,60
BIST10.162,28
GR. ALTIN2.393,98
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bursa, 2. Gastronomi Festivali’ne hazırlanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa, 2. Gastronomi Festivali’ne hazırlanıyor / Haberin Peşinde Urfa

ÖZGÜR CAN- BURSA- 31.07.2023-HİBYA- Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gastronomi Festivali’nin ikincisini 15-17 Eylül tarihleri arasında düzenleyecek. Festivalde, Türkiye ve yurt dışından gıda firmaları, şefler ve akademisyenler yer alacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa turizmi ve gastronomi ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme ve istişare toplantısı Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Denizhan Sezgin, TÜRSAB Güney Marmara BTK Başkanı Murat Saraçoğlu, Bursa il Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Başkanı Buğra Artıç, Ticaret İl Müdürlüğü, BTSO ve BESOB yetkilileri katıldı.

“Turizm, Bursa'nın önceliği olmalı”

Bursa Valisi Yakup Canbolat, başta sanayisi olmak üzere büyüyen ve istikrarlı bir şehir olan Bursa'nın turizmde gücünü yeterince kullanmadığına dikkat çekti. Bursa'nın sahip olduğu doğal güzellikler, tarih, deniz ve sıcak su kaynaklarıyla zengin bir coğrafya olduğunu vurgulayan Vali Canbolat, turizmde istenilen seviyeye henüz ulaşılamadığını belirtti.

Turizmin geliştirilmesi için kamp sektörünün öncülük edeceği yatırımların önemine değinen Vali Canbolat, “Bu konuda büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz ve merkez hükümetimiz de gücünün yettiği kadar çalışmalara hız vermeye gayret ediyor ve Bursa için turizme öncelikli hale getiriyoruz. Özellikle kış turizmi açısından ki bunu daha biz sadece kış turizmi olarak da düşünmüyoruz” dedi.

Vali Canpolat, Bursa'nın zengin turizm potansiyeliyle onlarca katı turisti ağırlayabilecek kapasiteye sahip olduğunu dile getirerek, bu potansiyelin harekete geçirilmesi için tüm tarafların birlikte çalışması gerektiğini söyledi.

Toplantının amacının bu yönde atılacak adımları belirlemek olduğunu ifade eden Vali Canbolat, toplantıya katılan Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve ekibe teşekkür ederek, gelecek etkinliklere destek çağrısında bulundu.

“Daha coşkulu geçeceğine inanıyorum”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın 8 bin 500 yıllık tarihiyle medeniyetlerin kesişme noktası ve kültürlerin kaynaşma diyarı olduğunu belirterek, “Kültürel ve mimari mirası geçmişte olduğu gibi bugün de geleceğe yön verme misyonumuzu sürdürmekteyiz. Türkiye'nin yaşam kalitesi açısından en yüksek şehirlerin ilk sıralarında yer alan yeşil Bursa'mız tarihi, kaplıcaları, sanayisi, tarımı, doğası ve turizmini ön plana çıkarıyor. Şüphesiz sağlık turizmi, inanç turizmi, spor turizmi konularına büyük bir potansiyel barındırıyoruz.” şeklinde konuştu.

Tarihi Cumalıkızık, Sultanahmet ve Cumalıkızık mahallelerinin UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, şunları kaydetti:

Son yıllarda yaptığımız çalışmalar doğrultusunda insanlık tarihi açısından pek çok önemli değeri barındıran İznik ilçemizde UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne adaylık süreci devam etmektedir. Son kontroller de yapıldı ve inşallah bu müjdeli haberi de yılın ilk yarısında alacağımıza yürekten inanıyorum. İznik'te ve Karacabey ilçemizde birer mavi bayraklı plajımız var. Çini ve ebru sanatları alanında UNESCO'nun yaratıcı şehirler ağına dahil olduk.”

Başkan Aktaş, Bursa’nın turizmin her alanı için bir cazibe merkezi olduğunu ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:

“Tabii gastronomi alanında da Bursa çok önemli değerlere sahiptir. Hatta tescilli ürünlerimize de bu konuda hayli iddialıyız. Geçen sene 23-25 Eylül 2022 tarihlerinde düzenlediğimiz Bursa Gastronomi Festivali'ne hem Türkiye'den hem de yurt dışından gıda üzerine çalışan pek çok firma katıldı. İlk dönem sıkıntılar olur, eksikleri, aksakları ama dört yüz binin üzerinde vatandaşımıza festivale ve düzenlediğimiz etkinliklere akın etti. Tabii aynı motivasyonda çalışmaların sürdürdüğünüz ikinci Bursa Kültür ve Sanat Festivali'mizi 15-17 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Daha coşkulu geçeceğine inanıyorum.”

Festival hakkında bilgi veren Bursa Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Abdülkerim Baştürk, şu şekilde konuştu:

“Geçen sene bildiğiniz gibi akademik oturumlarımızı Merinos Kongre Merkezi'nde gerçekleştirmiştik. Gelen talepler üzerine bu sene panellerimizi ana sahneye taşıyoruz. Bu sayede ziyaretçilerimizin ve katılımcılarımızın festival alanından ayrılmadan panellere iştirak etmesini de sağlamış olacağız. Festival süresince yine birçok önemli ismi ağırlıyoruz olacağız. Bunlar arasında Sahrap Soysal, Esat Özata, Umut Karakuş, Müge Ergül gibi isimler olduğu gibi aynı zamanda yine Bursalı şeflerimizi ve firmalarımızın etkinlik ve söyleşilerine yer vereceğiz. Cumartesi programımız Şef Somer Sivrioğlu'nun gastro show'u ile başlayacak ve ardından Mustafa Ceceli konseriyle son bulacak. Festivalimizin son günü yine akademisyenlerimizin katılacağı paneller ile başlayacak. Ve gün boyu gerçekleştirilecek yarışma ve etkinlikler ile devam edecek.”

Refik Özen’den potansiyel mesajı

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, ise “Geçen yıl düzenlediğimiz Bursa Gastronomi Festivali, gerçekten Bursa'da bir ilkti. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz istişare toplantısının daha da önem arz ettiğini düşünüyorum. Turizm sektörü, özellikle pandemi koşullarında en fazla bedel ödeyen, en fazla zorluk çeken sektörlerin başında geliyor. Bugün burada, Bursa'nın turizmine katkı sağlamak için birlikte çalışacağımıza inanıyorum. Bursa, turizm potansiyeli çok yüksek bir şehirdir. Bu potansiyeli birlikte hareket ederek daha iyi değerlendirebiliriz” ifadelerini kullandı.

Tanıtımı yapılan festivalde Ömür Akkor, Esat Özata, Somer Sivrioğlu gibi ünlü şefler Bursalılarla buluşacak.

Hibya Haber Ajansı

Bursa, 2. Gastronomi Festivali’ne hazırlanıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!