G-CV0ZL47F6D
USD32,25
EURO35,05
GBP40,87
BIST10.319,96
GR. ALTIN2.466,06
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bronşiolit Nedir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bronşiolit Nedir? / Haberin Peşinde Urfa

Çocuk Hastalıkları için bilgi mi arıyorsunuz? Bronşiolit Nedir? makalesine göz atın ve Çocuk Hastalıkları hakkında daha fazla bilgi edinin 

Bronşiolit ve bronşit, çocuklar ve bebeklerde sık görülen akciğer enfeksiyonudur. Akciğerin küçük hava yolunda iltihap ve tıkanıklığa sebep olması ile bebeklerde bronşiolit görülmektedir. Bronşiolit bebeklerde huzursuzluğa ve rahatsızlığa neden olan bir durumdur.

Bronşiolit akciğerlerdeki küçük hava yolu kanallarına (bronşçuklara) virüslerin bulaşması ile oluşur. Bu virüslerin cevabında bronşçuklarda şişme ve iltihap meydana gelir. Bronşiolit hastalığı genellikle kış aylarında görülen bir hastalıktır. Bronşiolit, soğuk algınlığı semptomlarına benzer burun akıntısı, hapşırık gibi belirtiler ile başlar, ancak öksürme hırıltı ve nefes almada zorlanma ile devam eder.

Bebeklerde Bronşiolit Belirtileri Nelerdir?

Burun akıntısı ya da burun tıkanıklığı yaşanır, öksürme meydana gelir. Bebeğin hafif ateşi yükselir, nefes almasında güçlük ve nefes alırken hırıltı sesi meydana gelir. Fazla yiyecek yiyemez, halsiz olduğu için sürekli uyku halindedir.

Bronşiolit Neden Olur?

Bronşiolitin en büyük nedeni nezle veya grip benzeri biçimde rahatsızlıklara neden olan virüslerdir. Sigara dumanına maruz kalma, hava kirliliği ve bronşların tahriş olması bronşiolite yatkınlık oluşturmaktadır. Ayrıca çevrede oluşan toz veya zehirli gazlara uzun zaman maruz kalınması kronik bronşite neden olmaktadır.

Bronşiolitten Korunma Yolları Nelerdir?

Grip veya nezle olan erişkin kişiler bebeklerden uzak durmalıdır. Bebeğin bulunduğu ortam sık sık havalandırılmalıdır. Hijyen kurallarına uygun olarak ev her zaman temizlenmelidir. Aşırı kimyasal ya da esans içeren temizlik maddeleri, yumuşatıcılardan kaçınmak gerekir. Eğer emziren anne grip veya nezle ise mutlaka maske takmalıdır. Bebekler uzun zaman kalabalık ortamda kalmamalıdır. Anne sütü oldukça önemli olup, özellikle ilk 6 ay bebek anne sütü ile beslenmelidir. Bebek sigara dumanına maruz kalmamalıdır. Bebeklerin bulunduğu ortamda parfüm, deodorant benzeri biçimde kimyasal içerikli maddeler kullanılmamalıdır. Aileler hastalığa karşı bilinçlendirilmelidir. Çocuklarda kırgınlık veya halsizlik şeklinde sorunlar yaşanıyorsa kreş ve ortak kullanılan alanlarda bulunmamalıdır. Bulaşıcı bir rahatsızlık olduğunda çocuk dinlendirilmelidir ve uzman doktora başvurulmalıdır.

Bronşiolit Nedir?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!