G-CV0ZL47F6D
USD32,39
EURO34,78
GBP40,60
BIST9.999,67
GR. ALTIN2.435,79
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

BİST100 endeksi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BİST100 endeksi / Haberin Peşinde Urfa

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

Fed Başkanı Powell’ın Jackson Hole Sempozyumunda yaptığı açıklamalar ile global piyasalardaki satış baskısı haftanın ilk işlem günüde de devam etti. Geçtiğimiz hafta ABD öncü büyüme verisinin -%0,9’dan -%0,6’ya iyimser revizyonu ve Almanya ekonomisinin ikinci çeyrekte %0,1 büyümesi ile resesyondan dönmesi ile rahatlayan global piyasalar, Powell’ın acı verici vurgusu ile geriledi. Fed Başkanı Powell, Eylül ayındaki faiz artırımı için verilere göre hareket edeceklerini yinelerken, agresif faiz artırımlarının ABD ekonomisi için acı verebileceğini belirtti. Global taraftaki panik havası ise Borsa İstanbul’a yansımadı. Pazartesi gününe yatay başlayan BİST100 endeksi petrokimya sektörü önderliğinde yükselişine devam ederek hem yeni kapanış rekorunu hem de yeni gün içi rekorunu bir kez daha kırdı. 2022 yılı ikinci çeyrek finansal döneminden bu yana yükseliş trendini devam ettirip 2021 Mart’tan bu yana ki en yüksek seviyesini gören bankacılık endeksi, yükselmeye devam etti.

 

Yurt içinde bugün saat 10:00’da 2022 yılı ikinci çeyrek büyüme verisi açıklanacak. Yıllık bazda ikinci çeyrek verisinin %7,5 büyüme olarak açıklanması bekleniyor. Yılın ilk çeyreğinde büyüme verisi %7 olan beklentilerin üstünde %7,3 olarak açıklanmıştı. İlk çeyrekteki büyümedeki katkının 11,6 puanı hanehalkı tüketiminden, 0,10 puanı kamu harcamalarından, 0,30 puanı yatırımlardan, 3,50 puanı ise net ihracattan gelmişti. Tüm dünya da resesyon endişelerinin fazlasıyla konuşulduğu bir dönemden geçiyoruz. ABD’de güncel büyüme verisinin %-0,6’ya revize edilmesine rağmen teknik resesyon sürüyor. Almanya ve Euro Bölgesi’nin ise gelen büyüme verileriyle resesyondan kıl payı kurtulması, ekonomilerden küçülme eğiliminin devamı niteliğinde. Enflasyonun kontrol altına alınması adına artırılan faiz artırımları, ekonomilerde durağanlaşma sinyallerini de belirginleştiriyor. Hatta bu konu ile ilgili son açıklama Cuma günü Jackson Hole Sempozyumunda, Fed Başkanı Powell’dan gelmişti. Powell, faiz artırımlarının ekonomi için acı verebileceğini belirtmişti. Ancak Türkiye olarak bu konuda global taraftan pozitif ayrışıyoruz. TCMB tarafından Ağustos ayında meydana gelen sürpriz 100 baz puanlık faiz indirimi sonrasında karar metnine baktığımız zaman büyüme odaklı seyrin devam edeceği mesajları veriliyor. Bu da yurt içini şimdilik resesyon tehlikesinden uzak tutuyor.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

BİST100 endeksi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!