G-CV0ZL47F6D
USD32,49
EURO34,82
GBP40,66
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.438,39
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bir tek bu eksikti Yunan pirinci de geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir tek bu eksikti Yunan pirinci de geldi / Haberin Peşinde Urfa

Yerli pilavlık pirinç’ adı altında tüketiciye sunulan pirinç, Yunanistan menşeli çıktı. Pirinç paketlerinde hem ‘Yerli’ hem de menşeinin Yunanistan olduğu yazıyor. CHP Edirne Milletvekili Gaytancıoğlu, “Artık ipin ucu kaçtı” dedi.

Yerli pilavlık pirinç adı altında tüketiciye sunulan pirinç, Yunanistan menşeli çıktı. 9 Eylül’de piyasaya sürülen pirinç paketlerinde hem ‘Yerli’ hem de menşeinin Yunanistan olduğu yazıyor. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, “Artık ipin ucu kaçtı. Hem milli ve yerliyiz diyorlar hem de Yunanistan’dan pirinç ithal ediyorlar. Edirne’de çeltik üreticisine 3 lira 20 kuruş fiyat verip ithalatın önünü sonuna kadar açıyorlar. Yunanistan’dan ithalata neden izin verildi, bunların her söylediği palavra” dedi.

300 TON SATIN ALDI

Yerli-Yunan pirincin altından ise devletin bir kurumu olan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) çıktı. Pirinç üreticilerinin çeltik kilosu için 3.80 lira istemesi üzerine TMO, Yunanistan ve İtalya’dan pirinç ithal ederek piyasaya sürdü. TMO’dan 300 ton pirinç alan bir özel firma, ‘yerli pilavlık pirinç’ yazan paketin menşei bölümüne ise Yunanistan yazınca ortalık karıştı.

Okan Gaytancıoğlu

ARTIK İPİN UCU KAÇTI

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs yüzünden gerilim yaşadığımız Yunanistan’tan pirinç ithal edilmesine tepki gösterdi ve SÖZCÜ’ye şunları söyledi:

“Artık ipin ucu kaçtı. Hem yerliyiz, hem milliyiz diyorlar ama pirinç paketinin ön tarafında ‘yerli pirinç’ yazmasına rağmen, paketin arkasında Yunanistan’dan ithal olduğu yazılıyor. Edirne’deki çeltik üreticisine 3 lira 20 kuruş fiyat verip ithalatın önünü sonuna kadar açıyorlar. Bir de Yunanistan ile biz gergin değil miyiz, neden Yunanistan’dan ithalata izin veriliyor. Bunların her söylediği palavra.”

KONYA KADAR TOPRAĞI OLAN ÜLKEDEN İTHALAT YAPIYORUZ

SÖZCÜ’ye açıklama yapan firma yöneticisi şöyle konuştu: “İpsala’ya gittim, çiftçi pirincini 3.20’den vermek istemiyor. TMO el attı, Yunanistan ve İtalya’dan pirinç ithal etti. Biz de 300 ton aldık. Paketleme yaparken menşeine Yunanistan yazmam gerekir, Türk Gıda Kodeksi bunu emrediyor. Menşeine Türkiye yazsam kimse de fark etmezdi. Bir Türk olarak benim de zoruma gidiyor. Konya kadar toprağı olan bir ülkeden pirinç ithal ediyoruz.”

Bir tek bu eksikti Yunan pirinci de geldi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!