G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bill Gates’ten memleketine corona virüsü testi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Microsoft’un kurucusu Bill Gates corona virüsü semptomlarının olduğunu düşünen vatandaşların evine test kiti gönderen bir programı finanse etmeye başladı. SCAN ismi verilen program Bill Gates’in doğduğu bölge olan Seattle kenti sınırları içerisinde yürütülüyor. Test kitinden isteyen vatandaşlar internet üzerinden başvuruyor.

Business Insider’da yer alan habere göre, Microsoft’un kurcusu hayırsever iş insanı Bill Gates doğduğu kent olan Seattle nüfusunda virüsün seyrini anlamak için yürütülen ‘hastalık gözetim’ programını finanse ediyor.

Gates kaleme aldığı blog yazısında bu programla ilgili detaylar paylaştı. Seattle Corona Virüsü Değerlendirme Ağı (SCAN) adı verilen bu çalışmada dileyen herkesin evlerine test kitleri gönderiliyor.

Gates yaptığı açıklamada, “SCAN’ın hedefi herkesi test etmek ya da tıbbi bakım servislerinin yerini almak değil. SCAN, Seattle’da sağlıklı ve hasta hisseden insanları test ediyor. Test sonuçları ile birlikte yaş, cinsiyet, ırk, altta yatan başka sağlık sorunları gibi bilgiler de toplanıyor. Bu sayede corona virüsünün yayılım haritası ve risk altındaki demografik bilgiler gibi veriler toplanacak. Bunlar veri modelcileri ve halk sağlığı yetkilileri tarafından kullanılabilecek” dedi.

5 SAĞLIK KURUMU TARAFINDAN YÜRÜTÜLÜYOR

Gates, “Bu veriler önemli. Bilim insanları, virüsün bulaşma zincirini ya da bölgeye genetiği farklı bir virüs girip girmediğini belirleyebilecek. Ayrıca virüsün, okulların kapatılması ve sosyal mesafe kuralı gibi önlemlere nasıl tepki verdiğini görebilirler” dedi.

SCAN; Seattle and King County Halk Sağlığı Bölümü, Brotman Baty Enstitüsü, Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi, Fred Hutchinson Kanser Araştırma Merkezi ve Seattle Çocuk Hastanesi tarafından yürütülüyor. Gates ise programın finansörlüğünü üstlendiği gibi tanıtımını da yapıyor.

‘ABD TEST PROGRAMI YAVAŞ VE EŞİTLİK SAĞLAMIYOR’

Proje kapsamında günde 300 kişinin test edildiğini söyleyen Bill Gates, “İnsanlar artık SCAN’ın internet sitesine girerek, kendilerine test kiti yollanması için başvuru formunu doldurabilecekler” diye konuştu.

Bill Gates, SCAN’ın ABD’deki ulusal testlerin yerini almak için tasarlanmadığını söylese de, “ABD’nin yürüttüğü test programı hem çok yavaş hem de büyük eşitsizlikler içeriyor. Sistemimiz, ortaya neler olup bittiğini anlayabileceğimiz bir resim çıkarma konusunda yetersiz. Yapılan testlerin sonuçları 24 saat sonra çıkıyor. En bulaşıcı dönemdeyken bu kadar geç sonuç almanın amacı ne?” eleştirisini yöneltti.

Bill Gates’ten memleketine corona virüsü testi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!