G-CV0ZL47F6D
USD32,25
EURO34,69
GBP40,28
BIST10.248,23
GR. ALTIN2.437,71
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bilim Kurulu üyesinden okullar için dikkat çeken öneri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilim Kurulu üyesinden okullar için dikkat çeken öneri / Haberin Peşinde Urfa

Okulların açılıp açılmayacağına ilişkin tartışmalar devam ederken, Koronavirüs Bilim Kurulu üyesinden bu konuyla ilgili önemli bir öneri geldi. Prof. Dr. Mehmet Doğanay, okulların açılmasıyla ilgili düzenlemenin illere göre yapılması gerektiğini vurguladı. 

Okulların açılıp açılmayacağına ilişkin tartışmalar devam ediyor. Vaka sayıları artmadan önce özel okulların 17 Ağustos’ta, devlet okullarının ise 31 Ağustos’ta açılacağı duyurulmuştu.

Ancak vaka sayıları yeniden artışa geçti. Bu durum ikinci dalga endişelerinin de artmasına neden olurken, okulların açılması da önemli bir tartışma konusu haline geldi. Peki, okullar açılmalı mı, açılırsa ne gibi önlemler alınması gerekiyor?

İşte bu soruların yanıtını da SÖZCÜ’ye konuşan Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Kayseri Erciyes Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Doğanay verdi.

“EĞİTİM VE ÖĞRETİM BAŞLAMALI”

Doğanay, konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığının da katılacağı bir toplantının yapılacağına dikkat çekti, toplantının ardından yapılacak uygulamaların netleşeceğini vurguladı.

Öngörülerde bulunan Doğanay, “Muhtemelen eğitim başlayacak. Başlamalı da. Ama nasıl olmalı? 30 kişilik sınıfta 15 kişi olmalıdır. Muhtemelen hem yüz yüze eğitim hem de online eğitim. Yani birkaç yöntem bir arada kullanılarak, 2020-2021 eğitim öğrenim yılı böyle tamamlanması gerekir diye düşünüyorum” dedi.

“DÜZENLEMELER İLLERE GÖRE YAPILMALI”

İllere göre vaka sayılarında çok ciddi değişikliklerin olduğuna işaret eden Doğanay, şu önerilerde bulundu:

* Dolayısıyla eğitim uygulama yöntemlerinin vilayet bazında yapılması lazım. Niğde’deki durum Ankara’daki durum İstanbul’daki duruma göre aynı kuralları uygulamak uygun olmayabilir. Tahmin ediyorum ki karar da bu yönde çıkacak.”

“HENÜZ BİRİNCİ DALGA BİLE BİTMEDİ”

Okulların marttan beri kapalı olduğunu anımsatan Prof. Dr. Doğanay, sözlerini şöyle sürdürdü:

* Yeni bir döneme giriyoruz. Eğitimi kapatarak tamamen online götürmek, eğitimde çok ciddi sıkıntıya neden olur. Bu benim şahsi görüşümdür. Eğitim bir şekilde açılmalıdır.

* Çünkü bu salgının dünyada ne kadar daha devam edeceğini bilmiyoruz. Bir takım insanlar kalkıyor, ikinci dalga filan diyor.

* Daha birinci dalga bitmedi. Birinci dalganın dalgalanmaları var. İki yıl gidebilir. Daha uzun gidebilir. Tarihe baktığımızda dört yıla kadar süren salgınlar var. Biz bu dönemde tedbirlerle normal yaşamı nasıl sürdüreceğimizin çözümünü üretmemiz lazım.

Bilim Kurulu üyesinden okullar için dikkat çeken öneri

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!