G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO34,78
GBP40,70
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.395,42
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Beylikdüzü Belediyesi, kar yağışına karşı teyakkuzda

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beylikdüzü Belediyesi, kar yağışına karşı teyakkuzda / Haberin Peşinde Urfa

Beylikdüzü Belediyesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün İstanbul genelinde kar yağışı uyarısı vermesiyle birlikte harekete geçerek gerekli tüm tedbirleri aldı.

Beylikdüzü Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi ile Afet Anı Koordinasyon ve Lojistik Destek Merkezi’nden koordine edilecek kış şartlarıyla mücadele çalışmaları kapsamında bin 3 personel ve 194 araç 7/24 esasına göre sahada olacak.

Çalışmalar doğrultusunda tüm bağlantı yolları, ana arterler, meydanlar, üstgeçit ve hastane önleri gibi vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlarda meydana gelecek buzlanma ve karlanma bertaraf edilerek yollar açık tutulacak. Bununla birlikte belediyenin ihtiyaç sahiplerine sunduğu sıcak yemek yardımı ile sağlık hizmetleri de kesintisiz bir şekilde devam edecek.

Tuz dağıtım noktaları hazır

Kış şartlarıyla mücadele çalışmaları kapsamında ayrıca, vatandaşların anlık ihtiyacını karşılamak üzere 11 ayrı tuz dağıtım noktası oluşturuldu.

Kar yağışı öncesi kamu kurumları, hastaneler, ibadethaneler, eczaneler, muhtarlıklar ve sitelere tuz dağıtımına başlayan ekiplerce ihtiyaç halinde toplamda 6 bin ton tuz ücretsiz olarak dağıtılacak. Öte yandan belediye ekipleri tarafından ilçede bulunan sokak hayvanlarına barınma ve bakım hizmeti verilerek. Sokak hayvanları için 54 ayrı noktaya günlük olarak 1 ton mama bırakılacak.

“Hazırlıklarımızı tamamladık”

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, kar yağışı öncesi tüm önlemleri aldıklarını ifade ederek “Meteoroloji tarafından gelen şiddetli kar yağışı uyarısıyla birlikte harekete geçerek gerekli hazırlıklarımızı tamamladık. Hava koşullarının vatandaşlarımızın hayatlarını olumsuz yönde etkilememesi için tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte gece gündüz demeden sahada olacağız.” dedi.

Vatandaşların ihtiyaç halinde kullanabilmeleri için tuz dağıtım noktaları oluşturduklarını belirten Başkan Çalık, “194 adet aracımız da karla mücadele için hazır durumda. Vatandaşlarımızdan da kar yağması durumunda dikkatli olmalarını rica ediyoruz. Bizler Beylikdüzü Belediyesi olarak onların kar yağışını hiçbir sıkıntı yaşamadan atlatmasını sağlayacağız” diye konuştu.  

Hibya Haber Ajansı

Beylikdüzü Belediyesi, kar yağışına karşı teyakkuzda

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!