G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO34,74
GBP40,45
BIST10.336,50
GR. ALTIN2.401,06
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bebeklerde ilk hangi organ gelişir? Hafta hafta bebek gelişimi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bebeklerde ilk hangi organ gelişir? Hafta hafta bebek gelişimi / Haberin Peşinde Urfa

Anne karnındaki bebeğin sırayla gelişen organlarına göre hangi haftalarda nasıl tepki verdiklerini sizler için derledik. Bebeğin organları ne zaman gelişir? Bebeklerde hafta hafta gelişimi! Anne karnındaki gelişim sürecinde embriyoda ilk oluşan organ hangisi? Bebek gelişimine dair bilinmesi gereken temel bilgiler…

Anne karnındaki bebeğin sırayla gelişen organlarına göre hangi haftalarda nasıl tepki verdiklerini sizler için derledik. Bebeğin organları ne zaman gelişir? Bebeklerde hafta hafta gelişimi! Anne karnındaki gelişim sürecinde embriyoda ilk oluşan organ hangisi? Bebek gelişimine dair bilinmesi gereken temel bilgiler…

Hamile olduğunu öğrenen bir anne adayını en çok heyecanlandıran ve meraklandıran şeylerin başında karnındaki bebeğinin gelişimi geliyor. Hamilelik döneminde her şeyin yolunda gidip gitmediğini, bebeğinin hangi aylarda nasıl gelişim gösterdiği hakkında fikir sahibi olmak isteyen anne adayları, belirli aralıklarla sağladığı sağlık kontrollerinde gerekli bilgileri doktorlarından edinirler. Bebeğinin kendisini hissedip hissetmediğini, karnına dokunduğunda algılayıp algılamadığını ya da sesini duyup duymadığını öğrenmek isteyen anne adayları, bebeklerinin duyularını tam anlamıyla anlamaları imkansız olduğu için gözlemlere göre gelişimiyle ilgili fikir sahibi olunabilir. Sağlıklı bir gelişim için bebeklerde hafta hafta gelişim nasıl olmalı? Bebeklerde ilk hangi organ gelişir?

DOKUNMA DUYUSU

Rahime yerleşen bebeğin gelişen ilk duyusunun dokunma ve 8. haftada olduğu düşünülür. İlk dokunma hissi ağız etrafında ve yanaklarda görülür. Bu haftada bebeğin yanağını oluşturacak olan kısmına tek bir saç teli dokunulduğunda bile bunu hissedebileceği kabul edilmektedir.

TAT ALMA DUYUSU

Hamileliğin 13-15. haftasından itibaren bebeğin değişik tatları ayırt edebildiği bilinir. Yapılan araştırmalara göre tatlı besinler tüketilince bebeğin yutma hareketlerinde artış, acı ve ekşi tükettiğinde  ise bu hareketlerde azalma olduğu görülmüştür.

KOKU ALMA DUYUSU

Tat ve koku gelişimi hemen hemen aynı aralıkta gelişim gösterir. Bebeğin burnu hamileliğin 11-15. haftaları arasında tamamlanır. Amniyon sıvısı bebeğin ağız, burun, geniz ve akciğerlerinde dolarak bebeğe farklı tat ve kokuya sahip maddeleri taşır. 

İŞİTME DUYUSU

8. haftada kulak oluşmaya başlar. 25. haftadan sonra bebek annesinin sesini duyabilir. 27. haftada ise annesinin haricinde çıkan sesleri duyup tepki verebilir.

GÖRME DUYUSU

Organlarının en son geliştiği duyu görme duyusudur. 26. haftadan itibaren bebek gözlerini açabilir ve göz kırpabilir. Doğumdan sonra ise bebek ortalama 30 santimetre uzaklığa kadar net bakabilir.

bebeğin organları,hamilelik haftası,anne karnındaki bebeğin gelişimi,bebeğin organları ne zaman gelişir,anne karnındaki bebeğin gelişimleri,bebeğin akciğer gelişimi kaçıncı haftada tamamlanır,anne karnında bebek gelişimi

Bebeklerde ilk hangi organ gelişir? Hafta hafta bebek gelişimi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!