G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO34,70
GBP40,31
BIST10.258,58
GR. ALTIN2.395,14
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bebek İçin Ne Zaman İlişkiye Girmeliyiz?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bebek için ne zaman ilişkiye girmeliyiz? sorusu gebe kalmak anne adaylarının merak ettiği bir konudur. Gebe kalma şansını artıran faktörlerden biri de hamile kalmak için doğru zamanın ne zaman olacağıdır.

Öncelikle gebe kalmak için her gün ilişkiye girmeye gerek yoktur. Düzenli adet olan kişiler in gebe kalması için en uygun dönem adetin ilk gününden 9 ile 20. günleri arasıdır. Özellikle bu süreçte cinsel ilişki yaşamak gebe kalma oranını arttırmaktadır. Ayrıca cinsel birliktelik sonrasında hemen duşa gitmek yerine yatakta kalarak vajinanın içinin yıkanmaması gebeliğin oluşumu için etkili bir yöntemdir.

Hamile Kalmak İçin Her gün Cinsel İlişkiye Girmeli Miyim?

Kadınların yumurtlama günlerinde ilişkiye girmesi gebe kalması için büyük bir avantajdır. Bu sebeple her gün cinsel birliktelik yaşamak yerine adet sonrası ki süreçte cinsel birliktelik yaşamanız daha doğru olacaktır. Ayrıca adetleri düzensiz olan kişiler yumurtalama gününü tespit edemediği için bu durum zor olabilir. Fakat bunun için telefonlarda bulunan ‘’adet takvimi’’ uygulaması gibi çeşitli uygulamalar kullanarak ne zaman yumurtlama yapacağınızı tespit edebilirsiniz. Aynı zamanda yumurtama sonrasında vücut sıcaklığında artış söz konusu olabilir.

Yapılan bilimsel çalışmalara göre gebe kalmadan 4-5 ay öncesinde sürekli vitamin ağırlıklı beslenerek kız bebeği olacağı hakkında bir açıklama yapıldı. Ancak anne ile babanın bol protein tüketmesi ile birlikte erkek bebek olma ihtimalini yükselttiği açıklandı.

Düzenli İlişkiye Giriyorum Fakat Neden Hamile Kalamıyorum?

Düzenli ilişkiye girerek gebe kalamayan kişi sayısı oldukça fazladır. Bu doğrultuda yumurtlama gününüze dikkat etmelisiniz. Genellikle adet döngüsünün 9. Ve 20. Günleri arasında cinsel birlikteliğin yaşanması önemlidir. Bu döngüye girildiğinde vücudunuzda farklı semptomlar görülebilir. Bunun için en yakın eczaneden bir yumurtlama testi alarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Evde kolayca uygulanabilen bu test ile LH hormonunuzu ölçerek yumurtlama gününüzü tespit edebilirsiniz.

Yumurtlama Sürecinde Neler Yaşarım?

Yumurtlama sürecinde vücut ısınızı sık sık kontrol etmelisiniz. Aynı zamanda servikal mukus takibi ve ruh halinizdeki değişimleri takip etmelisiniz. Yumurtalama evresinde vajinanın içerisinden akıntının gelmesine ‘’servikal mukus’’ denir. Gözle görülür, esnek bir yapıya benzer, kokusuz ve rengi beyazdır. Eğer böyle bir bulgu var ise yumurtlama günündesiniz. Ancak bu süreçte psikoloji de büyük etkendir. Gebe kalmak istediğinizi ve buna hiçbir şeyin engel olamayacağını düşünmelisiniz. Bu doğrultuda stresi bir kenara bırakarak yumurtlama döneminde en az iki günde bir ilişkiye girerek gebe kalma oranınızı artış olacağınızdan emin olabilirsiniz.

Bebek İçin Ne Zaman İlişkiye Girmeliyiz?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!