G-CV0ZL47F6D
USD32,38
EURO34,74
GBP40,64
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.396,14
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bayiyi e-ticarete ortak eden Türk sistemi Harvard’a gitti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayiyi e-ticarete ortak eden Türk sistemi Harvard’a gitti / Haberin Peşinde Urfa

Online satışları bayi ve servis teşkilatına yönlendirerek e-ticarette patlayan kazancı KOBİ’lerle paylaşan Arçelik’in sistemi, dünyada en iyi uygulama seçildi ve en prestijli iş okulunda ders haline getirildi. Alışveriş hızla e-ticarete kayarken, istihdam…

Online satışları bayi ve servis teşkilatına yönlendirerek e-ticarette patlayan kazancı KOBİ’lerle paylaşan Arçelik’in sistemi, dünyada en iyi uygulama seçildi ve en prestijli iş okulunda ders haline getirildi.

Alışveriş hızla e-ticarete kayarken, istihdamın bel kemiğini oluşturan küçük esnaf için alarm zilleri çalıyor. Bu süreçte çok kanallı ticaret önemli bir çözüm imkanı sunuyor ve bir KOBİ ülkesi olan Türkiye’den çıkan model dünyada örnek gösteriliyor.

3 bin mağazası bulunan, çalışanlar, bayiler, servisler ve aileleri ile 250 bin kişinin dahil olduğu bir ekosistem olan Arçelik’in çok kanallı stratejisi Harvard’da ders olarak okutulmaya başlandı. Dünya Perakendecilik Ödülleri’nde çok kanallı ticari ve dijital dönüşüm kategorisinde dünyanın en iyisi seçildiklerini söyleyen Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer sistemi şöyle anlattı:  “Hem başarılarımızın devamı hem de sosyo-ekonomik açıdan bayilik teşkilatımızı güçlü şekilde korumanın önemine inanıyoruz. Bu nedenle internet üzerinden yapılan alışverişleri en yakın bayimize yönlendiren bir satış modeli geliştirdik. Böylece kazancımızı bayilerimizle paylaşıyoruz. Müşterilerimize çok hızlı teslimat gerçekleştirebiliyoruz. Türkiye ekonomisinde istihdamın %73’ünü küçük ve orta ölçekli işletmeler oluşturuyor. İş modelimizle diğer şirket ve sektörlere de örnek olmayı umuyoruz.”

Can Dinçer

KAZANCI PAYLAŞMAK

Arçelik’in çok kanallı ticari modelinin Harvard tarafından vaka çalışması haline getirildiğini anlatan Dinçer, “Harvard Business School’da ilk derse konuk olarak modelimizi bizzat anlattık. Öğrencilerin büyük ilgisiyle karşılaştık. Önce geleneksel modelden uzaklaşmak gerektiği yönünde yorumlar geldi ancak dersin sonunda tüm öğrenciler kazancı paylaşan modelimiz konusunda ikna olmuştu” dedi.

Tüketiciler mağazalara girip ürüne dokunmayı çok özledi

Dinçer’e göre e-ticarette ivme pandemi kadar olmasa da sürecek ama pandeminin sonlanması ile bu kez patlama mağazalarda yaşanacak. Çünkü insanlar mağazalara gitmeyi, ürünlere dokunmayı çok özledi. Dinçer, “Pandemi sona erdiğinde tüm dünyada mağazalardaki ziyaretçi sayılarında büyük bir patlama bekleniyor. Bunu şimdiden hissetmeye başladık, mağazalarda ziyaretçi sayımızda önemli artışlar gözlemliyoruz. Müşteri mağazada olmayı, ürünü deneyimleyerek satın almayı özledi. Biz pandemi döneminde mağaza sayılarımızı artırmaya devam ettik” dedi. Dinçer, yaşanan ekonomik süreçte beyaz eşyada ÖTV’nin ve her türlü ek verginin en azından geçici süre için kalkmasının talebi destekleyeceğini de ekledi.

 

beyaz,Dünya,internet,KOBİ,küçük esnaf,ÖTV,patlama,Türkiye,uygulama

Bayiyi e-ticarete ortak eden Türk sistemi Harvard’a gitti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!