G-CV0ZL47F6D
USD32,36
EURO34,80
GBP40,73
BIST10.250,19
GR. ALTIN2.394,59
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Batur: “Türkiye yeniden FETÖ tipi hukuksuzların yaşandığı günlere dönmemelidir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Batur: “Türkiye yeniden FETÖ tipi hukuksuzların yaşandığı günlere dönmemelidir” / Haberin Peşinde Urfa

Zafer Partisi Sözcüsü Uğur Batur, ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

20 Eylül’de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 27 kişinin “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” ve “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla gözaltına alınması ardından 22 Eylül’de, gözaltına alınan 27 kişiden 4’ünün, soruşturma savcısı tarafından kolluk ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmasından bahseden Uğur Batur, “23 Eylül 2023 günü, kalan 23 kişiden 17’si tutuklanma, 6’sı adli kontrolle serbest bırakılmaları istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmiştir. Tutuklanma istemiyle sevk edilen 17 kişiden 8’i tutuklanmış, diğer 9 kişi adli kontrol hükümleri ile serbest bırakılmıştır. Hukuksuz olarak gözaltına alınan, ardından tutuklanan kişilerden birisi Zafer Partisi’nin kurucularından, halihazırda Merkez Disiplin Kurulu üyesi ol Sn. Eray Ertürk’tür. Kendisi aynı zamanda Suriyeliler Suriye’ye Platformu’nun da yöneticisidir. Eray Ertürk kişisel sosyal medya hesapları ile Suriyeliler Suriye’ye Platformu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, parti politikaları dışına çıkmamış, suç teşkil eden herhangi bir paylaşım yapmamıştır. Bilakis isnat edilen suçların oluşmasını engelleyecek biçimde paylaşımlar yapmıştır.” dedi.

Yine aynı soruşturmada tutuklananlardan birisi olan Ramin Saeidi Bey’in İran Türk’ü bir yabancı olduğunu belirten Batur, sözlerine şöyle devam etti:

“Kendisi ses sanatçısıdır. Ayrıca video montajı ve editi konularında bilgi sahibidir. Gönüllülük esasıyla sadece ulusal medyada yer alan bazı haber videolarının montaj ve edit işleri konusunda Ambargo TV çalışanı arkadaşlara destek vermiştir. Buna rağmen kendisi, Ambargo TV’nin ulusal medyada yer alan ve kesinlikle suç teşkil etmeyen yayınlarından sorumlu tutulmuş, önce gözaltına alınmış ardından tutuklanmıştır. Yakalama ve gözaltı işlemi sırasında yakınlarına ve avukatlarına haber verme hakkı kullandırılmamış, arama el koyma kararı kendisine tebliğ edilmemiş, bilgisayarına imajı alınmadan ve kopyası verilmeden el konulmuştur. Yine yürütülen soruşturmada partimizin üyesi olan ve Samsun’un Çarşamba ilçesinin kurucu ilçe başkanı 22 yaşındaki Efe Emirhan Konaşnoğlu da ‘Mülteci Haberleri’ adlı sosyal medya hesabındaki suç teşkil etmeyen paylaşımları nedeniyle önce gözaltına alınmış, Ankara’ya getirilerek ifadesi alınmış, soruşturma savcısı tarafından tutuklanması istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmiş, hakimliğin verdiği kararla Adli Kontrol Hükümleri ile serbest bırakılmıştır.”

“Türkiye yeniden FETÖ tipi kumpas ve hukuksuzların yaşandığı günlere dönmemelidir” diyen Batur, şöyle devam etti:

“Kaçma veya delil karartma şüphesi olmayanların tutuklanması işlemlerine son verilmelidir. Bu konuda, sadece Zafer Partisi değil, diğer tüm siyasi partiler, başta barolar ve hukuk fakülteleri olmak üzere tüm hukuk kurumları ve çağdaş demokratik toplumun diğer sivil toplum örgütlerine de sorumluluk düşmektedir. Müdafiler tarafından tüm bu hukuksuzluklara karşı yasal itirazlar ve şikayetler yapılıyor. Sizler hükümet olarak bu ülkenin içine, 1,5 Yunanistan nüfusu kadar sığınmacı, kaçak ve Afgan’ı doldurup sonra da Türk halkının rahatsız olmamasını mı bekliyorsunuz? Trabzon’da bir Suriyelinin Kuveytli ile kavgasından bile bizi sorumlu tuttunuz. Trabzon’da bizim il başkanlığı binamız kapalı. Yerimiz yok. Biz bu olayların Zafer Partisi’nin öne alınamaz yükselişinden kaynaklandığını biliyoruz.”

Türk gençliği ile uğraşılması yerine ülkenin ekonomik çöküşüne çözüm bulunması gerektiğini belirten Uğur Batur, “Ekonomi çökmüş durumda, insanlar Cumhuriyet tarihinin en büyük geçim sıkıntısını yaşıyor. Hükümette tık yok. Hadi, Hükümetten ses çıkmıyor da muhalefet niye bu kadar sessiz bunu anlamak mümkün değil. Millet sofrasına yemek koyma derdindeyken Sayın Erdoğan’ın basket maçı yapıyor olması ve daha da ileri giderek bunun servis ediliyor olması, artık tek kelimeyle bu halkla dalga geçmektir. Biz, bu ülke ekonomisinin bu kadar sığınmacı ve kaçağı kaldıramayacağını defalarca anlatmaya çalıştık. “Bakın, bu ülke kendi içine bir ülke nüfusundan daha fazla insan aldı ve bakmaya çalışıyor. Bu yükü kaldırmamız mümkün değil. Büyük bir ekonomik kriz bizi bekliyor” dedik. Nitekim şu anda o ekonomik krizdeyiz.” diye konuştu.

Batur, gerekli önlemlerin alınmazsa, sığınmacı ve kaçaklar ülkelerine geri yollanmazsa bu yükü Türkiye’nin daha fazla kaldıramayacağı konusunda uyarıda bulundu.

Hibya Haber Ajansı

Batur: “Türkiye yeniden FETÖ tipi hukuksuzların yaşandığı günlere dönmemelidir”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!